Η AlfaSolid σας παρουσιάζει το Λογισμικό SWOOD CAM μέσα από μια σειρά επιμέρους ενοτήτων: Τι είναι και ποια είναι τα πλεονεκτήματά του στη Βιομηχανία Ξύλου.

Σε αυτό το άρθρο, θα βρείτε αναλυτικά όλες τις πληροφορίες σχετικά με τον όρο CAM, το λογισμικό SWOOD και τα πλεονεκτήματά του για τη βιομηχανία του ξύλου.

Οι ενότητες είναι οι εξής:
1. Τι εννοούμε με τον όρο λογισμικό CAM
2. Λογισμικό CAM για έπιπλα, διάταξη και τοποθέτηση
3. SWOOD CAM, παρουσίαση και χαρακτηριστικά
4. Πλεονεκτήματα SWOOD CAM

1. Τι εννοούμε με τον όρο λογισμικό CAM

Με τον όρο CAM αναφερόμαστε στο Computer-Aided Manufacturing. Ένα λογισμικό CAM βοηθά στην αυτοματοποίηση της κατασκευής προϊόντων για την καλύτερη δυνατή μηχανουργική κατεργασία.

Ο στόχος είναι η δημιουργία ένα αρχείου που θα περιέχει το πρόγραμμα ελέγχου για αριθμητικά ελεγχόμενες εργαλειομηχανές* και το οποίο θα καθορίζει τις κινήσεις και τις διαδρομές που πρέπει να εκτελεστούν κατά τη διαδικασία κατασκευής.

Ή πιο απλά: ένα λογισμικό CAM επεξεργασίας ξύλου μεταφράζει στο μηχάνημα τον τρόπο με τον οποίο πρέπει να κατασκευάσει ένα τεμάχιο δημιουργώντας διαδρομές εργαλείων.

Με ένα λογισμικό CAM, μπορείτε να:
• Καθορίσετε ποια μηχανή και ποιο εργαλείο θα χρησιμοποιηθεί (διάτρηση, φρεζάρισμα, χάραξη κ.λπ.)
• Καθορίσετε τις τροχιές των επιλεγμένων εργαλείων
• Καθορίσετε στρατηγικές κοπής (ρυθμός πρόωσης, αριθμός περασμάτων – πάσων, κ.λπ.)
• Σχεδιάσετε και να διαχειριστείτε το σύστημα τοποθέτησης που χρησιμοποιείται για τη συγκράτηση ενός εξαρτήματος
• Προσομοιώσετε τις διαδικασιες κατεργασίας με επισήμανση συγκρούσεων, μη κατεργασμένων περιοχών, ελαττωμάτων επιφάνειας κ.λπ.
• Δημιουργήσετε τους G-κώδικες για τον έλεγχο των μηχανών CNC επεξεργασίας ξύλου
• Εξαγάγετε τα έγγραφα που σχετίζονται με τη διαδικασία κατασκευής

Η ταυτόχρονη χρήση του λογισμικού CAD με το λογισμικό CAM σάς δίνει τη δυνατότητα να εργάζεστε σε ένα ενιαίο περιβάλλον. Με τη διασύνδεση του λογισμικού CAM και CAD, λαμβάνονται υπόψη οι διάφοροι περιορισμοί μηχανουργικής κατεργασίας από τη φάση του σχεδιασμού και οποιαδήποτε τροποποίηση επαναλαμβάνεται σε ολόκληρη τη διαδικασία.

2. Λογισμικό CAM για έπιπλα και κατασκευές χώρων
Η ξυλουργική βιομηχανία έχει πολλές ιδιαιτερότητες, ειδικά στη διαδικασία κατασκευής. Οι εργαλειομηχανές επεξεργασίας ξύλου CNC έχουν επίσης τα δικά τους ειδικά εργαλεία (μπλοκ διάτρησης, μονάδα στεγανοποίησης άκρων, εργαλεία προφίλ κ.λπ.) και συγκεκριμένες τεχνολογίες συγκράτησης (δοκοί και βεντούζες κενού κ.λπ.).
Η AlfaSolid ως επίσημη αντιπρόσωπος της εταιρείας EFICAD, σας προσφέρει το κατάλληλο λογισμικό CAM επεξεργασίας ξύλου, πλήρως ενσωματωμένο στο SOLIDWORKS, το οποίο επιτρέπει γρήγορο και αποτελεσματικό έλεγχο των CNC επεξεργασίας ξύλου και ονομάζεται SWOOD CAM.

3. SWOOD CAM, παρουσίαση και χαρακτηριστικά
Το SWOOD CAM είναι η τέλεια απάντηση στις ανάγκες της ξυλουργικής για να σας βοηθήσει να χειριστείτε καθημερινές εργασίες.

Χαρακτηριστικά:
• Πολύπλοκες στρατηγικές κατεργασίες κοπής
Το λογισμικό μας προσφέρει τη δυνατότητα καθορισμού προσαρμοσμένης και πολύπλοκης στρατηγικής καπής με λίγα κλικ και αποθηκεύει όλη αυτή την τεχνογνωσία σε μια βιβλιοθήκη που μπορεί να χρησιμοποιηθεί με απλές κινήσεις drag and drop. Λαμβάνει υπόψη το υλικό σας και ρυθμίζει ιδιαίτερα τον ρυθμό πρόωσης με βάση την κατεύθυνση των νερών σε υλικό από συμπαγές ξύλο.
• Γεωμετρική ανάλυση
Χάρη στη γεωμετρική του ανάλυση, το SWOOD CAM ανιχνεύει αυτόματα πολλές μηχανικές κατεργασίες που χρησιμοποιούνται σε αυτόν τον κλάδο, όπως διαμόρφωση περιγράμματος, τσέπες-εσοχές, διάτρηση, αυλάκωση, πριόνισμα και φρεζάρισμα ειδικού υλικού (όπως Lamello ή Clamex).
Καθώς ο πυρήνας του βασίζεται στην ανάλυση τρισδιάστατων μοντέλων, θα μπορείτε να χειρίζεστε πολλές μορφές αρχείων, όπως όλες τις μορφές αρχείων ανταλλαγής (.step, .iges, .sat, .x_t, κ.λπ.). Το άλλο πλεονέκτημα αυτής της έξυπνης ανάλυσης είναι ότι μειώνει δραματικά τα σφάλματα παραγωγής.
Ακόμη και οι αλλαγές σχεδίασης της τελευταίας στιγμής λαμβάνονται υπόψη και ενημερώνονται αυτόματα στη δημιουργία του προγράμματος.
• Δημιουργία προγραμμάτων έως πέντε άξονες
Το λογισμικό διαχειρίζεται εγγενώς έως και πέντε άξονες επιτρέποντας τη δημιουργία προγραμμάτων για όλες τις εργαλειομηχανές CNC με διαφορετικές γλώσσες (.hop, .cix, .bpp, .iso, .pgmx, .mpr, κ.λπ.). Σε σύνθετα μέρη 5 αξόνων, τα οποία πρέπει να ελεγχθούν διπλά, έχουμε αναπτύξει μια δυνατότητα προσομοίωσης με αφαίρεση υλικού και ανίχνευση συγκρούσεων.
• Διαχείριση συγκεκριμένων εργαλείων
Επιπλέον, η συγκεκριμένη λύση CAM ασχολείται με συγκεκριμένα εργαλεία επεξεργασίας ξύλου, όπως μπλοκ διάτρησης, οριζόντιους άξονες, αδρανή ταινίας ακμών, εργαλείο διαμόρφωσης προφίλ για ξυλουργικούς σκοπούς κ.λπ. Είναι επίσης δυνατή η διαχείριση μηχανοκίνητων τραπεζιών, είτε με βεντούζα είτε με πρέσα (σφιγκτήρας ή λοβό) και συστήματα προβολής λέιζερ.
• Πλοήγηση πολυάριθμων μηχανημάτων CNC
Με την πολυετή εμπειρία μας στη βιομηχανία ξύλου, διατηρούμε πάντα ενημερωμένες τις λύσεις CAD/CAM με όλες τις τελευταίες τεχνολογίες μηχανών (Homag, Biesse, SCM, Felder, Holzher, κ.λπ.). Με αυτόν τον τρόπο, μπορούμε να δημιουργήσουμε προγράμματα για όλες τις μάρκες μηχανών αριθμητικού ελέγχου στη βιομηχανία ξύλου έως και πέντε άξονες (WoodWOP, bSolid, BiesseWorks, Maestro, Xilog, TPA, NC-Hops, GCODE, OSAI κ.λπ.).

4. Πλεονεκτήματα SWOOD CAM
Τέλος, το SWOOD CAM μας επιτρέπει να βελτιστοποιούμε και να αυτοματοποιούμε ολόκληρη τη διαδικασία κατασκευής διευκολύνοντας τις τροποποιήσεις και βελτιώνοντας την ταχύτητα εκτέλεσης.
Η χρήση SWOOD CAM σε συνδυασμό με το SWOOD Design (το λογισμικό σχεδιασμού μας) αυξάνει την αποτελεσματικότητά σας στην πλήρη ροή εργασίας. Πράγματι, με πάνελ από τη βιβλιοθήκη SWOOD Design και ενσωμάτωση έξυπνων λειτουργιών, μπορείτε να δημιουργήσετε αυτόματα προγράμματα από το βήμα του σχεδιασμού. Αυτή η σύνδεση μεταξύ των δύο μονάδων εξασφαλίζει πλήρη αξιοπιστία, από το σχεδιασμό έως την κατασκευή και ανταποκρίνεται στην ανάγκη για αποτελεσματικότητα στο σημερινό οικονομικό κλίμα.

ΜΑΘΕΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ