Τα 6 κορυφαία πλεονεκτήματα της χρήσης ενός λογισμικού σχεδίασης στον σχεδιασμό και την παραγωγή ξύλινων κατασκευών

Βρισκόμαστε σε μια εποχή όπου οι δυνατότητες της τεχνολογίας είναι απεριόριστες. Έτσι και για τον σχεδιασμό ξύλινων κατασκευών , καθώς και για την επεξεργασία αυτών, δημιουργήθηκαν προγράμματα σχεδιασμού που όχι μόνο καθιστούν τη διαδικασία πιο εύκολη και γρήγορη απ’ότι θα γινόταν χειρονακτικά, αλλά ταυτόχρονα την κάνουν πιο ασφαλή και λιγότερο κοστοβόρα.

Ανακαλύψτε πώς μπορείτε να γίνετε πιο αποτελεσματικοί και παραγωγικοί χρησιμοποιώντας ένα λογισμικό σχεδιασμού που ειδικεύεται στις ξύλινες κατασκευές!

 

  1. Αύξηση της παραγωγικότητας και της αποτελεσματικότητας

Αντικαθιστώντας τον παραδοσιακό τρόπο σχεδιασμού (με μολύβι και χαρτί) με την εγκατάσταση ενός λογισμικού τρισδιάστατης σχεδίασης η διαδικασία γίνεται πολύ πιο εύκολη. Όχι μόνο είναι μία λύση που βοηθάει στην εξοικονόμηση χρημάτων, αποφεύγοντας τα περιττά λάθη, αλλά και ταυτόχρονα προσφέρονται νέες σχεδιαστικές επιλογές.

  1. Εξοικονόμηση χρημάτων

Ένα βασικό πλεονέκτημα που παρέχει ένα λογισμικό σχεδίασης είναι η δυνατότητα αλλαγών ανάλογα με τις εκάστοτε ανάγκες του πελάτη. Με αυτόν τον τρόπο, η διαδικασία γίνεται πιο γρήγορα χώρις περιττά έξοδα.

  1. Αύξηση των πωλήσεων

Όταν εργάζεστε με ένα λογισμικό σχεδίασης 3D CAD/CAM, όλα τα έργα σας ολοκληρώνονται εύκολα και χωρίς σφάλματα! Επίσης, μία άλλη δυνατότητα που σας προσφέρεται με τη χρήση ενός λογισμικού επεξεργασίας ξύλου CAD/CAM είναι ότι μπορείτε να μετατρέψετε το 3D σχέδιό σας σε μια φωτορεαλιστική απόδοση για να δείξετε στους πελάτες σας πώς ακριβώς θα μοιάζει το έργο στην πραγματικότητα, κάνοντας έτσι το προϊόν σας πιο ανταγωνιστικό.

  1. Δημιουργία ακόμα πιο σύνθετων σχεδίων

Η σχεδιάση πολυτελών κατασκευών, με πολύπλοκα και λεπτομερή σχέδια γίνεται πιο έυκολη. Επίσης, χάρη στο λογισμικό σχεδίασης αποφεύγονται τυχόν λάθη, καθώς επιτρέπονται πιθανές αλλαγές και επιδιορθώσεις, ανάλογα με τις ανάγκες του πελάτη.

  1. Φιλικό προς το χρήστη και εξαιρετικά επεκτάσιμο

Τα λογισμικά σχεδιάσμού για να είναι αποτελεσματικά οφείλουν να είναι και κατανοητά από τον πελάτη. Για αυτόν το λόγο, οι περισσότεροι πάροχοι λογισμικού προσφέρουν εκπαίδευση και διαθέτουν μια ειδική ομάδα υποστήριξης πελατών.

  1. Μείωση της παραγόμενης φύρας

Όταν ο αρχικός σχεδιασμός δεν έχει γίνει σωστά δημιουργούνται λάθη όπως αγορά μη επαρκούς ποσότητας πρώτων υλών. Ορισμένα λογισμικά σχεδιασμού επεξεργασίας ξύλου διαθέτουν την τεχνολογία nesting, ενώ σας επιτρέπουν να δημιουργήσετε και λίστες αποθεμάτων στο τέλος της διαδικασίας σχεδιασμού. Αυτό σας επιτρέπει να βελτιστοποιήσετε το έργο σας πριν από τη διαδικασία κατασκευής για να μειώσετε τυχόν παραγόμενη φύρα. Έτσι, με το λογισμικό τρισδιάστατης επεξεργασίας ξύλου, μπορείτε να διασφαλίσετε ότι τα σχέδιά σας είναι ακριβή από την αρχή.

Η SWOOD προσφέρει μια πλήρη γκάμα λογισμικού που έχει σχεδιαστεί για να αναπτύξει την επιχείρησή σας: σχεδιασμός, κατασκευή, nesting. Το SWOOD λειτουργεί ως add-in στο SOLIDWORKS για την κάλυψη οποιασδήποτε από τις ανάγκες επεξεργασίας ξύλου από το σχεδιασμό μέχρι την παραγωγή.

 

Αν ενδιαφέρεστε για επιπλεόν πληροφορίες, επικοινωνήστε στο 2103414408.