SolidCAM 2021 – Το μέλλον του CAM

Μετά από μια τριετή περίοδο ανάπτυξης, το SolidCAM2021 κυκλοφόρησε και παρουσιάστηκε κατά τη διάρκεια μιας μοναδικής OnLine εκδήλωσης: “SolidCAM World 2021 – Virtual Summit”. Για πρώτη φορά σε ένα τέτοιο γεγονός, όχι μόνο τα υποκαταστήματα SolidCAM παγκοσμίως, οι θυγατρικές και οι μεταπωλητές, αλλά και όλοι οι πελάτες και οι ενδιαφερόμενοι υποψήφιοι, κλήθηκαν να συμμετάσχουν ζωντανά στην εκδήλωση. Οι καταγραφές αυτού του σημαντικού γεγονότος βρίσκονται στη διεύθυνση: https://www.solidcam.com/solidcam-summit/

Στην έκδοση 2021 αρχικά εισήχθη τον νέο Toolkit για την καλύτερη διαχείριση εργαλείων, αλλά και πολλές άλλες σημαντικές/πολύτιμες βελτιώσεις. Στο νέο ToolKit, είναι τώρα δυνατό να εισαγάγετε τα 3D δεδομένα εργαλείων  ομαλά, συμπεριλαμβανομένων των βάσεων στήριξης εργαλείων, απευθείας από τις βάσεις δεδομένων εργαλείων κατασκευαστών εργαλείων που βασίζονται στο Cloud. Ο στόχος ήταν να κάνει τη διαδικασία συναρμολόγησης εργαλείων, όσο το δυνατόν πιο εύκολη για τον χρήστη. Με βάση τον τρόπο συναρμολόγησης των εργαλείων στην πραγματική ζωή, το νέο ToolKit παρέχει τη δυνατότητα συναρμολόγησης των εργαλείων, των βάσεων στήριξης τους, και των πρόσθετων εξαρτημάτων, ακριβώς όπως γίνεται, όταν τα εργαλεία συναρμολογούνται στο μηχανουργείο.

Νέες λειτουργίες εφαρμόστηκαν επίσης στο Simultaneous 5-Axis Machining, προσφέροντας μια μεγάλη εξοικονόμηση στον χρόνο προγραμματισμού CAM. Αυτές οι νέες λειτουργίες περιλαμβάνουν το SolidCAM Edge Breaking, το οποίο ανιχνεύει αυτόματα όλες τις ακμές που πρέπει να λειανθούν και δημιουργεί μια διαδρομή εργαλείων χωρίς σύγκρουση και το SolidCAM Edge trimming, το οποίο μπορεί να χρησιμοποιηθεί ειδικά στη βιομηχανία σύνθετων υλικών, για να αφαιρέσετε το πλεονάζον υλικό κατά τη διάρκεια μιας κατεργασίας. Μια άλλη λειτουργία που είναι διαθέσιμη σε όλους τους πελάτες του Simultaneous 5-Axis που βρίσκονται στη συντήρηση/για όσο είναι σε συντήρηση, είναι το SIM5X Auto 3+2 Roughing, το οποίο κάνει το ξεχόνδρισμα αυτόματα σε όλες τις πλευρές, χρησιμοποιώντας 3+2 άξονες, χωρίς καμία χειροκίνητη παρέμβαση από τον χειριστή.

Επίσης παρουσιάστηκε ένας νέος προσομοιωτής SolidCAM, παρέχοντας καταπληκτική γραφική προσομοίωση όλων των λειτουργιών του SolidCAM. Αυτός ο προσομοιωτής παρέχει προσομοιώσεις πολλαπλών καναλιών και συνδυάζει όλες τις λειτουργίες των προηγούμενων προσομοιώσεων SolidCAM, σε ένα ενσωματωμένο, εύκολο στη χρήση περιβάλλον.

Ένα πρόσθετο νεοεισερχόμενο εργαλείο σε αυτήν την έκδοση είναι το CIMCO Edit Professional, το οποίο έχει ενσωματωθεί απευθείας στο SolidCAM, για να παρέχει στους χρήστες έναν από τους πιο προηγμένους G-code editors στην αγορά. Μια ομαλή εξαγωγή των πληροφοριών SolidCAM, κάνει το CIMCO Edit πολύ χρήσιμο για τους πελάτες της SolidCAM.

Τα SolidCAM Mill-Turn και Swiss functionality έχουν ενισχυθεί περαιτέρω σε SolidCAM 2021.Το  SolidCAM προσφέρει σήμερα τη μόνη πλήρως ενσωματωμένη στο SolidWorks και ολοκληρωμένη λύση, που υποστηρίζει όλες τις multi-channel Mill-Turn και Swiss Type μηχανές CNC.

Ο Δρ. Emil Somekh, ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της SolidCAM, είναι βέβαιος ότι η SolidCAM θέτει νέα θεμέλια για το μέλλον του CAM. «Έχουμε ήδη φέρει επανάσταση στον κόσμο των κατεργασιών με iMachining και θα το κάνουμε και πάλι με το τρέχον έργο μας – AIbased Capturing Best Practices. Στις επόμενες εκδόσεις μας, το SolidCAM θα είναι εξοπλισμένο με τεχνητή νοημοσύνη σε μια άνευ προηγουμένου κλίμακα. Αυτή η τεχνολογία είναι αυτήν τη στιγμή μια καινοτομία στην αγορά CAM, και κυνηγάμε με συνέπεια αυτό το στόχο.»

Μπορείτε να βρείτε τα webinar της SolidCAM που αναδεικνύουν τις νέες λειτουργίες στο SolidCAM2021 ΕΔΩ. Ακόμα, η SolidCAM σας προσφέρει 60 μέρες trial version, κατεβάστε την ΕΔΩ. Για περισσότερες πληροφορίες για το SolidCAM, επισκεφτείτε το solidcam.com ή το forum.solidcam.com.

Tool assembly

Συναρμολόγημα εργαλείων που δημιουργήθηκε από τα εξαρτήματα, που εισάγονται από βάσεις δεδομένων κατασκευαστών εργαλείων  που στηρίζονται στο cloud.

Mil-Turn Machine Simulation

Προσομοίωση Multi-Channel Mil-Turn Machine

Trochoidal toolpath

Τροχοειδής διαδρομή σε SIM5X Multi Axis machining