Αγοράστε το SOLIDWORKS σε συνδυασμό με το SWOOD και σχεδιάστε τα έπιπλά σας σύμφωνα με τις νέες τάσεις της αγοράς

Τα τελευταία χρόνια που διανύουμε έχουν αλλάξει δραματικά τον τρόπο εργασίας καθώς οι περισσότεροι από εμάς έχουμε μετατρέψει το σπίτι μας σε χώρο εργασίας. Όσο περισσότερο εργαζόμαστε από το σπίτι, τόσο περισσότερο προσπαθούμε να το κάνουμε πιο ευρύχωρο και πιο άνετο. Συνεπώς, η πανδημία, αλλά και άλλοι περιβαλλοντικοί παράγοντες συνέβαλαν στις επερχόμενες τάσεις σχεδιασμού επίπλων για το 2022. Τα γραφεία στο σπίτι, η βιωσιμότητα, οι χώροι πρασίνου είναι μερικές από τις τάσεις που πρέπει να θυμάστε για το 2022!

Οι 7 κορυφαίες τάσεις σχεδιασμού επίπλων που πρόκειται να δούμε το 2022 είναι οι εξής:
1. Έπιπλα τύπου «Home office»
Τα γραφεία στο σπίτι είναι καίριας σημασίας από τις αρχές του 2020 έως τώρα. Η πανδημία έχει κάνει τους ανθρώπους να μένουν στο σπίτι περισσότερο από το συνηθισμένο. Η τάση της αγοράς επίπλων είναι η παραγωγή του σωστού τύπου επίπλων ώστε οι άνθρωποι να εργάζονται εύκολα από το σπίτι.

2. Πολύ-λειτουργικά Έπιπλα
Τα πολύ-λειτουργικά έπιπλα είναι ο πυρήνας του οικιακού γραφείου. Ένα τραπέζι που μπορεί να επεκταθεί, ένα πάνελ τηλεόρασης που μπορεί να μετατραπεί σε χώρο εργασίας, ένα κρεβάτι που μπορεί να μετατραπεί σε τραπέζι με έναν ή δύο χειρισμούς. Μπορούν εύκολα να προσαρμοστούν σε διαφορετικά μεγέθη δωματίου και σύμφωνα με τις ανάγκες των πελατών σας.

3. Έπιπλα από βιώσιμα υλικά
Τα περιβαλλοντικά ζητήματα έχουν επηρεάσει την οπτική μας σε διάφορες πτυχές και τα πράσινα ή βιώσιμα έπιπλα είναι μεγάλης σημασίας για την αγορά το 2022. Τα αειφόρα υλικά που χρησιμοποιούνται για σχέδια επίπλων που θα διαρκέσουν πολύ και δεν θα βλάψουν το περιβάλλον γίνονται όλο και πιο δημοφιλή. Υλικά όπως μασίφ ξύλο, μπαστούνι, γιούτα, μπαμπού, ζαχαροκάλαμο θα προτιμώνται για έπιπλα σε σύγκριση με συνθετικά ή τεχνητά υλικά.

4. Βιοφιλικός σχεδιασμός
Μια άλλη τάση επίπλων εμπνευσμένη από τη φύση του 2022 είναι η χρήση βιοφιλικών σχεδίων. Ο βιοφιλικός σχεδιασμός επίπλων για τοποθέτηση φυτών εσωτερικού χώρου είναι η πιο συναρπαστική τάση εσωτερικής διακόσμησης.

5. Έπιπλα με καμπύλες
Η νούμερο 1 τάση του εσωτερικού σχεδιασμού για το 2022 είναι τα έπιπλα με κυρτό σχεδιασμό. Οι ευθείες γραμμές που ενέκρινε ο μοντερνισμός του 20ου αιώνα μπορεί να ήταν ο κανόνας για δεκαετίες, αλλά πολλοί σχεδιαστές προτείνουν τώρα μια εναλλακτική αισθητική που είναι καμπυλόγραμμη.

6. Μινιμαλιστικά έπιπλα
Η ιδέα ενός μοντέρνου και κομψού σπιτιού προσπαθεί να παραμείνει όσο το δυνατόν πιο απλή. Τώρα, δεν χρειάζεστε πάρα πολλά σχεδιαστικά στοιχεία για να κάνετε το δωμάτιό σας ή ακόμα και το γραφείο σας έναν άνετο και αισθητικό χώρο.

7. Έπιπλα Vintage
Τα έπιπλα σε στυλ ρετρό, τα ντουλάπια ή οι αντίκες με vintage στυλ αποτελούν επίσης νέα τάση για 2022.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε τον παρακάτω σύνδεσμο:

SWOOD