Tι να περιμένουμε από τους νέους τρόπους αδειοδότησης του SOLIDWORKS®, ξεκινώντας από την 1η Ιουλίου 2023

Όλες οι νέες άδειες SOLIDWORKS®, διατείθενται πλέον σε σύνδεση με την πλατφόρμα 3DEXPERIENCE® – Νέες προσθήκες και περισσότερες δυνατότητες

Ξεκινώντας τον Ιούλιο του 2023, κάθε νέα άδεια SOLIDWORKS®, συνοδεύεται πλέον από την πλατφόρμα 3DEXPERIENCE®, η οποία σας δίνει τη δυνατότητα να συνεργάζεστε εύκολα με άτομα εντός και εκτός της εταιρίας σας, μαζί με μια σειρά πρόσθετων λειτουργιών, βελτιστοποιώντας την καθημερινή σας εργασία—όλες διατίθενται στους χρήστες μέσω της πλατφόρμας.

Τα εργαλεία CAM, MBD, Inspection και Simulation θα είναι επίσης διαθέσιμα στους χρήστες του SOLIDWORKS με αυτήν τη σημαντική αναβάθμιση. Το SOLIDWORKS® δεν είναι μόνο η πιο πλούσια σε χαρακτηριστικά προηγμένη πλατφόρμα σχεδιασμού, αλλά το πρόγραμμα έχει σχεδιαστεί για να αναπτυχθεί μαζί με την επιχείρησή σας, προσφέροντάς σας όλα τα εργαλεία για να καλύψει τις εξελισσόμενες ανάγκες σας και η πλατφόρμα 3DEXPERIENCE® είναι ένα σημαντικό μέρος αυτής της εξέλιξης. Αυτό δεν θα αποτελέσει έκπληξη για όσους εχούν ήδη εμπιστευτεί το SOLIDWORKS®. Το SOLIDWORKS® έχει μια σταθερή ιστορία στη δημιουργία πλήρως ενσωματωμένων εργαλείων για τους πελάτες της με στόχο να κάνει τους χρήστες πιο αποτελεσματικούς και παραγωγικούς.

Παράλληλα, θα υπάρχουν αρκετές βελτιώσεις σε θεμελιώδεις εργασίες του SOLIDWORKS®, όπως το Finding Files, και τον τρόπο που αυτό συμβάλει στη βελτίωση διαχείρισης δεδομένων. Οι χρήστες μπορούν να αναζητήσουν και να βρουν όλα τα διαθέσιμα στοιχεία στην πλατφόρμα 3DEXPERIENCE®, χρησιμοποιώντας απλή λειτουργία drag-and-drop για την εφαρμογή επιλεγμένων εξαρτημάτων στα σχέδιά τους—όλα μέσα από το SOLIDWORKS®.

Το σύστημα χρησιμοποιεί ισχυρές δυνατότητες φιλτραρίσματος ώστε οι χρήστες να κάνουν αναζήτηση με όποια κριτήρια επιθυμούν (λέξη-κλειδί και άλλα κριτήρια), βοηθώντας τους χρήστες να βρίσκουν το σωστό εξάρτημα πιο γρήγορα και πιο αποτελεσματικά. Γνωρίζοντας μόνο ένα μικρό μέρος πληροφοριών για την αναζήτηση, οι χρήστες μπορούν να ψάξουν αρχεία χρησιμοποιώντας πολλαπλούς τρόπους [χωρίς να προσπαθούν να μαντέψουν το όνομα του αρχείου]. Στη συνέχεια, τα αρχεία μπορούν να ανοίξουν μέσω του 3DEXPERIENCE® στο cloud.

Αρκετά χρήσιμο εργαλείο είναι τα Bookmarks, τα οποία βοηθούν τους χρήστες να διατηρούν τα σχετικά δεδομένα οργανωμένα και εύκολα προσβάσιμα, ώστε να μπορούν να τα βρίσκουν όταν τα χρειάζονται. Οι χρήστες μπορούν να δημιουργήσουν Bookmarks για να αποθηκεύουν εξαρτήματα που χρησιμοποιούν συχνότερα, αποκτώντας τη δυνατότητα να τα μοιράζονται με τους συνεργάτες τους μέσω της πλατφόρμας. Τα Bookmarks παρέχουν επίσης πρόσβαση σε πρόσθετα εργαλεία, lifecycle management και λειτουργίες συνεργασίας που διευκολύνουν την εκτέλεση καθημερινών εργασιών.

Οι σχέσεις αρχείων CAD δείχνουν στους χρήστες το πλαίσιο του μοντέλου τους εντός του ευρύτερου πεδίου εφαρμογής όλων των μοντέλων στην πλατφόρμα. Ή, πιο συγκεκριμένα, πώς να κάνουν τις σχέσεις αρχείων CAD (ή τις αναφορές) πιο εύχρηστες για τους ίδιους.

Η πλατφόρμα 3DEXPERIENCE® συμβάλλει έτσι σε μια πολύ αποτελεσματική οργάνωση των αρχείων, όπου τα πιο ευρέως διαδεδομένα συστήματα (όπως τα Windows) υστερούν, εμφανίζοντας με σαφήνεια τις σχέσεις που έχουν τα αρχεία μεταξύ τους και παρακολουθώντας αυτές τις σχέσεις για τους χρήστες.

Μια ακόμη χρήσιμη προσθήκη που έρχεται με τις νέες άδειες SOLIDWORKS®, είναι η διαχείριση δεδομένων με το Change/Version History και τους τρόπους με τους οποίους ρυθμίζονται αυτά τα εργαλεία για να ξεκαθαρίσουν κάθε σύγχυση ως προς το τι σημαίνει «τρέχον» με τα λειτουργικά μοντέλα και σύνολα δεδομένων, αλλάζοντας για πάντα τον τρόπο με τον οποίο οι χρήστες θα αποθηκεύουν τα αρχεία τους.

Στην πλατφόρμα 3DEXPERIENCE, η ανάκτηση αρχείων για αναφορές συναρμολόγησης εκτελείται αυτόματα στο πίσω μέρος του συστήματος, έτσι ώστε οι χρήστες να μην χρειάζεται να θυμούνται πού είναι αποθηκευμένα τα αρχεία. Με τη δυνατότητα «κλειδώματος» και «ξεκλειδώματος» αρχείων, διασφαλίζεται ότι διατηρείται το ιστορικό εκδόσεων και ότι η ιδιοκτησία των αρχείων είναι γνωστή σε όλους τους χρήστες. Οι χρήστες μπορούν επίσης να επεξεργάζονται το Maturity State των αρχείων, ώστε όλοι να έχουν επίγνωση ως προς την κατάσταση ενός αρχείου (δείτε παρακάτω). Επίσης, η εύρεση της πιο πρόσφατης αναθεώρησης είναι εύκολη υπόθεση χάρη στα εργαλεία της πλατφόρμας.

Στη συνέχεια, ένα ακόμα μεγάλο πλεονέκτημα, είναι η παρακολούθηση εργασιών σχεδίασης με τον τρόπο με τον οποίο η πλατφόρμα 3DEXPERIENCE® βοηθά στη διαχείριση ροών εργασίας με το εργαλείο Collaborative Tasks. Επειδή τα πάντα μέσα στην πλατφόρμα είναι πλήρως διασυνδεδεμένα, οι χρήστες μπορούν να χρησιμοποιήσουν απλή λειτουργία drag-and-drop σε καθεμία από αυτές τις εργασίες για να τραβήξουν αντικείμενα στην περιοχή σχεδιασμού του SOLIDWORKS® ή οι χρήστες μπορούν επίσης να σύρουν το μοντέλο σε περιοχές όπως “τα συνημμένα », μέσα στην ίδια την εργασία. Ένα από τα συναρπαστικά πράγματα σχετικά με τα εργαλεία Collaborative Tasks είναι ότι όταν κάνετε drag-and-drop στοιχεία από τη μία εφαρμογή στην άλλη, τα αρχεία μεταφέρονται ακριβώς στη μορφή που είναι.

Παράλληλα, η πλατφόρμα 3DEXPERIENCE® γεφυρώνει το χάσμα μεταξύ κοινής χρήσης και προβολής αρχείων. Με τις νέες προσθήκες, βελτιστοποιείται η κοινή χρήση αρχείων τόσο για τους χρήστες της πλατφόρμας όσο και τους εξωτερικούς συνεργάτες που ενδέχεται να μην έχουν την ίδια πρόσβαση.

Τέλος, πολύ σημαντικές είναι οι νέες δυνατότητες που επιτρέπουν στους χρήστες να μοιράζονται ουδέτερες ή εγγενείς μορφές αρχείων απευθείας μέσα από το περιβάλλον εργασίας του SOLIDWORKS®. Επιπλέον, υπάρχει η δυνατότητα για διαμοιρασμό και κοινή χρήση αρχείων με ένα σύνδεσμο, ή να οριστούν ακόμα και παραλήπτες email. Και πάλι, όλα αυτά μπορούν να γίνουν κατά τη διάρκεια σχεδίασης μέσω του SOLIDWORKS®, επιτρέποντας έναν πιο απρόσκοπτο και ασφαλή τρόπο κοινής χρήσης (και προβολής) δεδομένων.

Αυτό σημαίνει ότι δεν υπάρχει λογισμικό για λήψη ή εγκατάσταση. Οι χρήστες μπορούν ελεύθερα να επισημαίνουν, να μετρούν και να σχολιάζουν τα κοινόχρηστα αρχεία SOLIDWORKS®.

Εάν ενδιαφέρεστε για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις νέες δυνατότητες του SOLIDWORKS® μέσα από το 3DEXPERIENCE®, επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας. Καθόλη τη διάρκεια του έτους, η AlfaSolid οργανώνει τακτικά webinar, για την καλύτερη επεξήγηση των νέων λειτουργιών.