Σχεδόν κάθε προϊόν στην αγορά σήμερα παράγεται με την βοήθεια αυτής της ανεπτυγμένης μηχανουργικής τεχνολογίας!

Από το σύστημα Iron Dome έως τους επεξεργαστές Intel, από τα οχήματα της Toyota έως και τους εκτυπωτές της HP, εφαρμόζεται το λογισμικό που αναπτύσσεται από την εταιρεία SolidCAM. Το λογισμικό SolidCAM εξοικονομεί σημαντικό χρόνο και κόστος παραγωγής για τους κατασκευαστές σε όλο τον κόσμο!

Τα προϊόντα που παράγονται σήμερα, με τη μέθοδο εφαρμογής του λογισμικού SolidCAM για παραγωγή με τη χρήση μηχανών CNC, είναι παντού. Από τους κατασκευαστές αυτοκινήτων όπως η Toyota, Honda, Hyundai, Volkswagen και Skoda, τεχνολογικές εταιρείες όπως η Intel, HP, Facebook, Panasonic, Nikon και Canon, εταιρείες της αεροδιαστημικής όπως η Airbus και SpaceX, εταιρείες αμυντικής βιομηχανίας όπως η Elbit, Raphael και IAI, έως και κολοσσούς προϊόντων όπως η Procter & Gamble, Bosch και Michelin – σχεδόν κάθε μεγάλη εταιρεία χρησιμοποιεί το λογισμικό SolidCAM στην διαδικασία της παραγωγής των προϊόντων της. Αυτές οι επιχειρήσεις είτε έχουν εντός των εγκαταστάσεών τους μονάδα παραγωγής με μηχανές CNC είτε αναθέτουν την μηχανουργική εργασία σε εργολάβους, οι οποίοι εφαρμόζουν το λογισμικό στις διεργασίες παραγωγής.

Μεγάλη εξοικονόμηση χρόνου, 70% και περισσότερο σε χρόνους παραγωγής και λειτουργικό κόστος:

Η SolidCAM, όπου ιδρύθηκε πριν 38 χρόνια, με έδρα στο Ισραήλ και παραρτήματα και μεταπωλητές παγκοσμίως, είναι μία από τις ηγετικές εταιρείες στον χώρο των CAM λογισμικών παραγωγής μέσω των μηχανών CNC. Ο Μηχανογραφημένος Αριθμητικός Έλεγχος – ή CNC, εν συντομία – αναφέρεται στην τεχνική κατεργασίας βιομηχανικών πρώτων υλών με υψηλή ακρίβεια, όπως μέταλλα, πλαστικά, ξύλο και άλλου είδους υλικά Η ακρίβεια αυτής της κατεργασίας επιτυγχάνεται με δύο είδη λογισμικού:  CAD (Computer Aided Design), για τον σχεδιασμό του προϊόντος και CAM (Computer Aided Manufacturing), για τον προγραμματισμό μηχανουργικών κατεργασιών για την παραγωγή μέσω των μηχανών CNC.

Η SolidCAM έχει καθιερωθεί ως ένα από τα ηγετικά λογισμικά στον χώρο του CAM για την παραγωγή με τη χρήση των μηχανών CNC. Το λογισμικό αυτό είναι ένα απαραίτητο εργαλείο κατά την παραγωγική διαδικασία, για πολλά προϊόντα παγκοσμίως – ακόμα και για τις ίδιες τις μηχανές CNC, οι οποίες δημιουργούν τα προϊόντα αυτά, χρησιμοποιώντας το λογισμικό της SolidCAM για τη διεργασία της παραργωγής.

Το SolidCAM παρέχει στους κατασκευαστές μία διαδραστική και ολοκληρωμένη λύση CAM, η οποία είναι ενσωματωμένη στα δημοφιλή λογισμικά συστήματα CAD, κυρίως στο SOLIDWORKS, το ηγετικό τρισδιάστατο μηχανολογικό λογισμικό CAD.

Ένα από τα κύρια τεχνολογικά χαρακτηριστικά που εισήγαγε το SolidCAM στον χώρο της μηχανουργικής μέσω των CNC μηχανών είναι το iMachining, μία επαναστατική τεχνολογία, η οποία παράγει εξαιρετικά αποδοτικές μορφοποιημένες σπειροειδής εργαλειοδιαδρομές και αυτόματα υπολογίζει τις βέλτιστες συνθήκες κοπής, σύμφωνα με το υλικό πρώτης ύλης, το κοπτικό εργαλείο και τη μηχανή CNC που χρησιμοποιείται. Αυτή η τεχνολογία εξοικονομεί περισσότερο από 70% σε χρόνους κατεργασίας, ενώ σε κοπή σκληρών μετάλλων όπως το τιτάνιο και ο ανοξείδωτος χάλυβας, μπορούν να εξοικονομήσουν περίπου 80% σε χρόνους κοπής. Για παράδειγμα, ένα διαφορετικά λογισμικό CAM, με απαρχαιωμένη τεχνολογία, κόβει το υλικό σε 17 λεπτά, ενώ η τεχνολογία iMachining μπορεί να κόψει το υλικό αυτό σε μόνο 6 λεπτά!

Όσον αφορά μία γραμμή παραγωγής με εκατοντάδες μονάδες ενός εξαρτήματος, αυτή η τεχνολογία καταφέρνει την εξοικονόμηση σημαντικής ποσότητας χρόνου και χρήματος. Επιπρόσθετα, το iMachining διατηρεί την ακεραιότητα του κοπτικού εργαλείου και επεκτείνει τη διάρκεια ζωής του, έως και 10 φορές πάνω από το συνηθισμένο. Το iMachining από σήμερα είναι πλέον ενσωματωμένο και με το σχεδιαστικό λογισμικό NX CAM της Siemens.

Προηγμένες λύσεις CAM και συμπληρωματικά λογισμικά προϊόντα για όλων των τύπων μηχανών CNC:

Το λογισμικό SolidCAM είναι εξαιρετικά διαδεδομένο λόγω της συμβατότητας και υποστήριξης όλων των ειδών και κατασκευαστών μηχανών CNC, συμπεριλαμβανομένων των συνδυαζόμενων μηχανών CNC φρέζας και τόρνου καθώς και των μηχανών CNC τύπου Swiss – αυτού του είδους οι μηχανές τύπου Swiss έχουν την δυνατότητα κατεργασίας πολύ μικρού μεγέθους εξαρτημάτων, με μόλις λίγα εκατοστά μήκος και διάμετρο λιγότερο του χιλιοστού, με τα υψηλότερα επίπεδα ακριβείας. Τέτοιου είδους εξαρτήματα βρίσκονται σε πολλά προϊόντα, όπως για παράδειγμα στον τομέα της ιατρικής. Το SolidCAM υποστηρίζει πλήρως μηχανές CNC πολλαπλών καναλιών, οι οποίες εκτελούν εργασίες φρέζας και τόρνου, σε πολλά κανάλια ταυτόχρονα ή και παράλληλα. Συνολικά, για όλα τα μηχανουργεία, τα είδη και τις μηχανές CNC, η SolidCAM παρέχει στους πελάτες της σημαντικά επιχειρηματικά οφέλη,  που κυμαίνονται από τις ταχύτατες διαδικασίες παραγωγής, τον ελάχιστο χρόνο λειτουργίας, έως τη μείωση της φθοράς στα κοπτικά εργαλεία και τις μηχανές CNC, στη μείωση των εργατοωρών του προσωπικού και το πιο σημαντικό – προϊόντα κατασκευασμένα με το υψηλότερο επίπεδο ακριβείας της αγοράς.

Το προϊόν της SolidCAM θεωρείται εξαιρετικά φιλικό ως προς τον χρήστη, επιτρέποντας την εκμάθηση του προγράμματος με εύκολο, γρήγορο και άνετο τρόπο. Οι πρόσθετες υπηρεσίες που παρέχονται από τα παραρτήματα και τους μεταπωλητές της SolidCAM, περιλαμβάνουν την τεχνική υποστήριξη και προσαρμογή για όλων των ειδών και κατασκευαστών μηχανών CNC και όλων των ειδών των controllers, σε όλο τον πλανήτη.

Είναι άξιο να σημειωθεί ότι μέσω της επέκτασής της, η SolidCAM εισέρχεται σε ένα νέο πεδίο, συνδυάζοντας την μεταλλική τρισδιάστατη εκτύπωση με την μετα-επεξεργασία μέσω CNC. Η SolidCAM έχει επίσης λανσάρει το SolidMetal INTERACTIVE MARKETPLACE, όπου συνδέει δεκάδες χιλιάδες πελάτες της SolidCAM μέχρι και χιλιάδες εργολάβους CNC παγκοσμίως.

Η επαναστατική εταιρεία από το Ισραήλ που έγινε διεθνής τεχνολογικός ηγέτης:

Η SolidCAM, που ιδρύθηκε πριν από 38 χρόνια από τον τωρινό Διευθύνοντα Σύμβουλο, Δρ. Emil Somekh, έχει γίνει ένας παγκόσμιος ηγέτης στον χώρο των λογισμικών CAM και παραγωγής μέσω των μηχανών CNC. Σήμερα, το λογισμικό SolidCAM είναι εγκατεστημένο και χρησιμοποιείται από 24,000 βιομηχανικές μονάδες σε όλο τον κόσμο, όπου 600 από αυτές τις μονάδες (μηχανουργεία και μονάδες παραγωγής), βρίσκονται στο Ισραήλ. Επιπρόσθετες 64,000 εγκαταστάσεις του λογισμικού βρίσκονται σε πανεπιστήμια και τεχνικά σχολεία παγκοσμίως, όπως τα Ort και Amal στο Ισραήλ. Η SolidCAM, προσφέρει επιπλέον μία δωρεάν έκδοση του λογισμικού της, έτσι ώστε οι χρήστες να μπορούν να έχουν μία πρώτη εικόνα του προγράμματος και  καθώς αυξάνονται οι βιομηχανικές ανάγκες μετέπειτα μεταβαίνουν στην ολοκληρωμένη έκδοση.

Η ομάδα της SolidCAM με τον Δρ Emil Somekh, Ιδρυτή και CEO, στο μέσω της εικόνας.

Η SolidCAM σήμερα, απασχολεί προσωπικό 250 ατόμων σε όλο τον κόσμο, στο Ισραήλ, στη Γερμανία (η μεγαλύτερη αγορά της εταιρείας), ΗΠΑ (η ταχύτατα αναπτυσσόμενη αγορά της εταιρείας), Ισπανία, Ιαπωνία, Ινδία, Κίνα, Τσεχία και Σερβία. Οι μεταπωλητές της SolidCAM λειτουργούν σε 65 χώρες παγκοσμίως, συμπεριλαμβανομένης της Ελλάδας, Ιαπωνίας, Νότιας Κορέας, Τουρκίας, Αγγλίας. Γαλλίας, Ιταλίας, Αυστραλίας, Σιγκαπούρης, Βραζιλίας κ.α. Το δυναμικό της SolidCAM περιλαμβάνει προγραμματιστές λογισμικών και προσωπικό διαχείρισης προϊόντων, που είναι έμπειροι στην ανάπτυξη λογισμικού εφαρμογών και στις μηχανουργικές τεχνολογίες CNC.

Σύμφωνα με τον Δρ. Somekh: “Τα κύρια σημεία για την επιτυχία της SolidCAM προσδιορίζονται χτίζοντας και διαχειρίζοντας μία επιτυχημένη παγκόσμια ομάδα, βρίσκοντας σημαντικούς τεχνολογικούς συνεργάτες και κάνοντας διαρκή προσπάθεια για την ικανοποίηση των παραγωγικών αναγκών των πελατών μας. Το SolidCAM σήμερα είναι ηγέτης στον χώρο των προηγμένων εφαρμογών CAM στην αγορά, παρέχοντας τεχνολογικές λύσεις για ολόκληρη την αλυσίδα παραγωγής, από τους κατασκευαστές μηχανών CNC και κοπτικών εργαλείων έως την παραγωγή εξαρτημάτων, προσαρμοζόμενο πάντα στις ποικίλες ανάγκες των πελατών μας ανά τον κόσμο.”

Μάθετε περισσότερα ΕΔΩ ή Επικοινωνήστε μαζί μας!