Επανάσταση στην Ξυλουργική: Η επιτυχία της Ι.ΚΑΛΟΓΡΙΔΗΣ Α.Ε. με την βοήθεια του SWOOD και της AlfaSolid!

To SWOOD και η AlfaSolid βοήθησαν την Ι.ΚΑΛΟΓΡΙΔΗΣ Α.Ε. για να βελτιώσει τη διαδικασία σχεδιασμού και παραγωγής της και να γίνει η κορυφαία εταιρεία στην Ελλάδα στον κλάδο της!


SWOOD: Ικανοποίηση των αναγκών περίπλοκων σχεδίων

Το SWOOD, που χρησιμοποιείται στην Ι. ΚΑΛΟΓΡΙΔΗΣ Α.Ε. εδώ και περίπου δύο χρόνια, συνέβαλε καθοριστικά στην ανάπτυξη της εταιρείας. Όπως εξηγεί ο Διευθύνων Σύμβουλος Καλογρίδης Χαράλαμπος, «το θεωρούμε πολύ χρήσιμο εργαλείο γιατί έχει αρχίσει να καλύπτει τις συγκεκριμένες ανάγκες μας λόγω των δραστηριοτήτων μας στον τομέα των περίπλοκων σχεδίων
και όχι στον τομέα των απλών, τυποποιημένων προϊόντων».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ Ι. ΚΑΛΟΓΡΙΔΗΣ Α.Ε.

Βιομηχανία: Ξύλινη κατασκευή, εξειδικευμένη σε ξύλινα παράθυρα, πόρτες, έπιπλα, πέργκολες κ.λπ.

Μέγεθος: 20 – 50 εργαζόμενοι  Τοποθεσία – Ελλάδα

Έργα: Σχεδιασμός & Κατασκευή

Προϊόντα που χρησιμοποιούνται: SWOOD Design & SWOOD CAM

Ανακαλύψτε στο video που ακολουθεί πώς η SWOOD με την υποστήριξη της AlfaSolid βοήθησε την Ι.ΚΑΛΟΓΡΙΔΗΣ Α.Ε. να βελτιώσει τη διαδικασία σχεδιασμού και παραγωγής της.

Η Ι.ΚΑΛΟΓΡΙΔΗΣ Α.Ε. είναι μια ξυλουργική εταιρεία με εξειδίκευση στα ξύλινα κουφώματα και άλλες δημιουργίες ξύλου. Το 2008, η εταιρεία προχώρησε σε ριζική ανανέωση των μηχανημάτων της, με το 80% από αυτά να είναι πλέον μηχανήματα CNC. Με αυτήν την αλλαγή προέκυψε η ανάγκη για προηγμένα προγράμματα σχεδίασης, οπότε και επιλέγεται το SWOOD.

Ο Χρήστος Σωτηρίου, σχεδιαστής της εταιρείας, αναλύει την ευελιξία του SWOOD και την ικανότητά του να χειρίζεται περίπλοκα σχέδια. «Είναι λόγω αυτής της πολυπλοκότητας που το SWOOD είναι ένα τόσο ευέλικτο εργαλείο», λέει. «Μαζί με την AlfaSolid και την EFICAD, με την οποία βρισκόμαστε σε στενή συνεργασία, δημιουργήσαμε προγράμματα που έχουμε θέσει στις μηχανές του εργοστασίου».

Απρόσκοπτη επικοινωνία στην παραγωγική διαδικασία

Τα προγράμματα που δημιουργούνται σε συνεργασία με την AlfaSolid και την EFICAD επιτρέπουν την απρόσκοπτη επικοινωνία μεταξύ των επιμέρους προγραμμάτων, απλοποιώντας τη διαδικασία κατασκευής. Πριν από την εισαγωγή του SWOOD, η εταιρεία είχε ένα πρόγραμμα με διαφορετικές δυνατότητες.

Σχεδιασμός προσαρμοσμένων κουτιών και αλλαγή υλικών εν κινήσει

Με το SWOOD, η εταιρεία μπορεί να σχεδιάσει προσαρμοσμένα κουτιά για ντουλάπες και κουζίνες, να υπολογίσει τον όγκο τους και να καθορίσει τα υλικά τους. Μετά το σχεδιασμό, η λίστα κοπής που μεταφέρεται απευθείας από τον σχεδιαστή στη μηχανή μπορεί επίσης να τροποποιηθεί εύκολα. Για παράδειγμα, εάν ένας πελάτης αλλάξει γνώμη σχετικά με τα υλικά που χρησιμοποιούνται, ο σχεδιαστής μπορεί εύκολα να τα αλλάξει μέσω “drag and drop” στη βιβλιοθήκη υλικών.

Τροποποίηση μιας παλιάς μηχανής τεμαχισμού

Ο Κωνσταντής Ανδρέας, άλλο ένα μέλος της ομάδας, εξηγεί πώς το SWOOD βοήθησε επίσης να δώσει μια νέα ζωή σε μια παλιά μηχανή τεμαχισμού: «Μαζί με την AlfaSolid, καταφέραμε, κατά κάποιο τρόπο, να δώσουμε νέα ζωή σε μια παλιά μηχανή τεμαχισμού. Αυτό το μηχάνημα είναι πλήρως αυτοματοποιημένο τον τελευταίο ενάμιση χρόνο».

Αυξημένη παραγωγικότητα και περιθώριο ανάπτυξης

Χάρη στη συνεργασία με το SWOOD και τις άλλες εταιρείες, η παραγωγικότητα στην Ι.ΚΑΛΟΓΡΙΔΗΣ Α.Ε έχει αυξηθεί. Ο Διευθύνων Σύμβουλος Καλογρίδης Χαράλαμπος εξηγεί, «έχουμε ακόμη πολλές δυνατότητες για ξεκλείδωμα, όπως αύξηση της παραγωγής μας κατά τη χρήση αυτού του εργαλείου. Μαζί με τη βοήθεια της AlfaSolid, εξελισσόμαστε και εξελισσόμαστε συνεχώς».

Η Ι.ΚΑΛΟΓΡΙΔΗΣ ΑΕ με το SWOOD

Η Ι.ΚΑΛΟΓΡΙΔΗΣ Α.Ε. έχει καλύψει με επιτυχία την ανάγκη της για προηγμένα σχεδιαστικά προγράμματα με την εισαγωγή του SWOOD. Το συγκεκριμένο λογισμικό έχει αποδειχθεί ότι είναι ένα ευέλικτο εργαλείο που βοήθησε την εταιρεία να δημιουργήσει περίπλοκα σχέδια. Η συνεργασία με την AlfaSolid και την EFICAD οδήγησε επίσης σε αυξημένη παραγωγικότητα και στην ικανότητα να γίνονται εύκολες αλλαγές στα υλικά. Η εταιρεία ανυπομονεί να ξεκλειδώσει περισσότερες δυνατότητες του SWOOD με τη βοήθεια της AlfaSolid ώστε να συνεχίσει να αυξάνει κατακόρυφα την παραγωγή της.