SOLIDWORKS® 2023 – ΒΕΛΤΙΩΜΕΝΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΝΕΕΣ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ!

Εργαστείτε πιο έξυπνα, πιο γρήγορα και πιο αποδοτικά με την καλύτερη δυνατή συνεργασία!

Βελτιώστε τις καθημερινές σας εργασίες για σχεδιασμό, διαχείριση δεδομένων και πολλά άλλα με το SOLIDWORKS® 2023!

Το SOLIDWORKS® 2023 σας δίνει αμέτρητες δυνατότητες χάρη στα εκατοντάδες βελτιωμένα χαρακτηριστικά του, που βασίζονται στην εμπειρία του χρήστη και που θα σας βοηθήσουν στον εξορθολογισμό και την επιτάχυνση της διαδικασίας ανάπτυξης του προϊόντος σας από την ιδέα στην κατασκευή.

Δημιουργήστε και διαχειριστείτε τα σχέδια σας με λιγότερα βήματα και ταχύτερη απόδοση. Απολαύστε τις νέες δυνατότητες του αγαπημένου σας SOLIDWORKS® που το κάνουν πιο εύκολο στη χρήση από ποτέ!

Πιο αναλυτικά:

 • User Experience:
  Ένα από τα μεγαλύτερα πλεονεκτήματα που προσφέρει το SOLIDWORKS 2023 στο περιβάλλον εργασίας, είναι η ταχύτητα του προγράμματος και η απόδοση του συστήματος.
  Το Enhanced Graphics Performance το οποίο κυκλοφόρησε το 2019 για τη βελτίωση της ταχύτητας, έχει βελτιστοποιηθεί εντυπωσιακά. Πλέον θα μπορείτε να έχετε μεγαλύτερη αξιοπιστία χρησιμοποιώντας αυτήν την επιλογή, σε μεγάλα συναρμολογήματα ή εξαρτήματα με σύνθετη γεωμετρία.
 • Parts & Features:
  Μία από τις μεγαλύτερες βελτιώσεις που έγιναν στην έκδοση του 2023 είναι και η εισαγωγή μεταβλητών και εξισώσεων στις εντολές “Move/Copy Bodies”. Με αυτόν τον τρόπο ο χρήστης μπορεί εύκολα να χτίσει το κομμάτι/συναρμολόγημά του και στη συνέχεια να το αλλάξει χρησιμοποιώντας τα “Equations” του SOLIDWORKS.

 • Sheet Metal:
  Αναφορικά με τις λειτουργίες της κατασκευής λαμαρινών στο SOLIDWORKS, η νέα έκδοση μας προσφέρει μια πρωτοποριακή μέθοδο αναγνώρισης σφαλμάτων, χρησιμοποιώντας τους σένσορες του SOLIDWORKS που ήδη γνωρίζουμε. Στη νέα αυτή έκδοση 2023, έχουμε sensor για τη λαμαρίνα μας ως προς το μήκος, πλάτος, επιφάνεια κ.ο.κ., καθώς ο χρήστης με αυτόν τον τρόπο ενημερώνεται έγκαιρα για τυχόν προβλήματα που προκύπτουν.
 • Structure Systems:
  Πολλοί χρήστες που χρησιμοποιούν μεταλλικές κατασκευές, έχουν πλέον τη δυνατότητα να σχεδιάζουν ένα πλαίσιο μεταλλικής μορφής με διαφορετικό profile από ότι προηγουμένως, και αυτό να το αποθηκεύσουν σε νέο configuration ώστε να είναι πιο εύκολα προσβάσιμο μέσα από ένα συναρμολόγημα. Παράλληλα, αν έχουν κάνει και κάποιου είδους ένωση με gusset, θα μπορούν στο 2023 με τη λειτουργεία pattern να δημιουργήσουν νέα μοτίβα πολύ πιο γρήγορα και αποτελεσματικά.

 • Assembly Features:
  Αρχικά, το να δημιουργούμε νέα patterns κατά την διάρκεια του στησίματος ενός συναρμολογήματος είναι μια τεχνική όπου μας εξοικονομεί πολύ χρόνο σαν σχεδιαστές.
  Πλέον, από το property manager μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε την εντολή του Skip instances, με την δυνατότητα να επιλέξουμε εμείς σε πιο αντίγραφο-Configuration του συναρμολογήματος αυτό θα εφαρμοστεί, ενώ μέχρι τώρα έπρεπε να μπαίνει ο χρήστης σε κάθε configuration ξεχωριστά και να κάνει suppress ότι δεν χρειαζόταν.

Repair Missing Mates References:

Μια πολύ ισχυρή δυνατότητα όπου έρχεται να μας εξοικονομήσει χρόνο είναι η αυτόματη διόρθωση σε κάποια mates όπου έχουν χάσει κάποιο reference. Τώρα όταν υπάρχει error σε κάποιο mate με δεξί κλικ μας δίνεται η επιλογή του auto repair όπου αυτόματα, ανάλογα τις γεωμετρίες, το πρόγραμμα αντιλαμβάνεται τι πρέπει να διορθωθεί και ξανά δημιουργείται η εντολή ώστε να μην προκύψει κάποιο πρόβλημα στην συνέχεια.

Additional end conditions:

Πλέον σε επίπεδο assembly όταν θέλουμε να κάνουμε κάποιο Cut έχουμε ακριβώς τις ίδιες δυνατότητες όπως όταν κάνουμε extrude Cut σε επίπεδο Part. Δηλαδή έχουν προστεθεί τα ίδια End conditions (up to surface, up to next κλπ.)

Automatically optimize Resolved- Mode:

To SOLIDWORKS έρχεται με μια ακόμα νέα επιλογή στις ρυθμίσεις όπου το πρόγραμμα καθορίζει το πότε θα χρησιμοποιήσει lightweight αρχεία όταν ανοίγουμε ένα μεγάλο συναρμολόγημα. Με αυτό τον τρόπο δεν χάνουμε χρόνο με το να επιλέγουμε εμείς οι ίδιοι το κάθε αρχείο άρα επενδύουμε περισσότερο χρόνο στο να καινοτομήσουμε στο Design. Με τον νέο μηχανισμό Optimize Resolved-Mode έχουμε διπλάσιες ταχύτητες κατά το άνοιγμα μεγάλων συναρμολογημάτων σε σχέση με την προηγούμενη έκδοση solidworks 2022.

Ακόμη, μπορεί να έχετε παρατηρήσει όταν εξάγουμε κάποιο Step ενός μεγάλου assembly, αυτό μπορεί να δημιουργήσει μερικές φορές κάποιο πρόβλημα. Πλέον για την καλύτερη εξαγωγή τέτοιων αρχείων, έχουμε άλλη μια νέα ρύθμιση όπου στην ουσία εξάγουμε το κάθε αρχείο του Συναρμολογήματος ξεχωριστά σαν step όπου στην συνέχεια μπορούμε να επιλέξουμε πιο αρχείο θα στείλουμε στον προμηθευτή. 

 • Drawings:
  Μια νέα δυνατότητα είναι το ότι μπορούμε πλέον να περιηγηθούμε σε διαφορετικά κατασκευαστικά σχέδια μέσα από το higher level Drawing (το τελικό drawing του συναρμολογήματος). Άρα μπορούμε να ανοίξουμε γρήγορα τα σχέδια μας χωρίς να πρέπει πρώτα να ανοίξουμε το εκάστοτε part ή subassembly.

Show Bom Overrides:

Είναι αρκετά σύνηθες όταν δημιουργούμε ένα ΒΟΜ να αλλάζουμε χειροκίνητα κάποια κελιά, αλλά μετά από πολλές αλλαγές πως ξέρουμε ποια είναι τα κελιά του έχουν τροποποιηθεί; Με την επιλογή Show BOM Overrides μας εμφανίζει με συγκεκριμένο χρώμα, που επιλέγει ο χρήστης, ποια κελιά είναι αυτά που έχουμε τροποποιήσει εμείς. Αυτό μπορεί να αποτρέψει σφάλματα και επίσης ανά πάσα στιγμή μπορούμε να επαναφέρουμε τα κελιά ανά κολώνα ή ανά στήλη.

ΒΟΜ Filters:

Ένα ισχυρό εργαλείο που έρχεται με την νέα έκδοση solidworks 2023 είναι τα φίλτρα στα ΒΟΜ. Πλέον έχουμε βελάκια σε κάθε στήλη των ΒΟΜ όπου μπορούμε να φιλτράρουμε όλα τα εξαρτήματα με βάση συγκεκριμένων κριτηρίων.

SolidWorks PDM 2023 Top enhancements:

 • Performance Improvements especially in high latency environments:
  Σημαντική βελτίωση της ταχύτητας του PDM σε διαδικασίες όπως το check in, check out, add to file vault, change state. Επίσης η εμφάνιση των διαφόρων menu γίνεται έως και 7 φορές ταχύτερα. Οι βελτιώσεις στην ταχύτητα είναι εντονότερες σε δίκτυα με αργή σύνδεση όπως για παράδειγμα όταν εργάζεται κάποιος απο το σπίτι του χρησιμοποιώντας VPN.
 • Ασφάλεια των δεδομένων:
  Για την διασφάλιση της ασφάλειας των δεδομένων και την αποφυγή οποιασδήποτε υποκλοπής, όλες οι μεταφορές απο τους clients και προς τον archive server και αντίστροφα κρυπτογραφούνται.
 • Ευχρηστία του περιβάλλοντος χρήστη:
  Επεξήγηση των πεδίων στις data cards με tooltips, προσθήκη νέων δυνατοτήτων αναζήτησης, περισσότερη πληροφορία στις μεταβάσεις workflow και στο get dialog, τροποποίηση της μορφής των ειδοποιήσεων κ.α.
 • Ευχρηστία για του Διαχειριστές:
  Αποδοτική σύνδεση των χρηστών PDM με τους χρήστες του active directory των windows, νέα permissions, νέα διαγνωστικά εργαλεία, βελτίωση του περιβάλλοντος administration κ.α.
 • Inspection:

Ανανεωμένο User Interface

Η ροή εργασίας του χρήστη βελτιώνεται με το ανανεωμένο περιβάλλον εργασίας στην ανερχόμενη έκδοση.

Sheet-by-Sheet Control

Ο χρήστης θα έχει την δυνατότητα ελέγχου πολλαπλών φύλλων μέσω 3 κύριων εντολών, Auto Extract, με την καρτέλα Characteristic Tree καθώς και την δυνατότητα εξαγωγής σε αρχεία μορφής PDF και Excel μεμονωμένων φύλλων.

 • Composer:

Activating Collection

Με την εντολή “Activating Collection” ο χρήστης μπορεί εύκολα να διαχειριστεί την τοποθέτηση των όψεων σε ένα εγχειρίδιο γραφικού περιεχομένου.

Use Web Help

Χρησιμοποιώντας το “Use Web Help”, ο χρήστης μπορεί να έχει πρόσβαση σε βοηθήματα εντός του διαδικτύου, στο επίσημο site της Dassault Systems, ώστε να μην υπάρχει διακοπή της ροής εργασίας σε σημεία που ο χρήστης έχει «κολλήσει».

 • Electrical:
  Σημαντικές βελτιώσεις συναντάμε και στο Electrical, με νέες δυνατότητες που διευκολύνουν ακόμα περισσότερο τον σχεδιασμό ηλεκτρολογικών εγκαταστάσεων.
  File properties from 2D to 3D

  Ο χρήστης πλέον θα μπορεί να μεταφέρει τις ιδιότητες ενός δισδιάστατου σχεδίου απευθείας στο τρισδιάστατο, όπως για παράδειγμα, η ιδιότητα του βάρους ενός εξαρτήματος.

  Open-End Wires

  Πλέον, ο χρήστης θα έχει τη δυνατότητα να ορίζει «γυμνά» καλώδια σε ένα δισδιάστατο σχέδιο.

  File Formats for ImagesΜε την νέα έκδοση, υπάρχει η δυνατότητα εισαγωγής αρχείων εικόνας πέρα από την υπάρχον υποστηριζόμενη μορφή εικόνας τύπου BMP.

  Embedded Report Tables

  Με την δυνατότητα εισαγωγής τεχνικών πινάκων, ο χρήστης θα έχει ολοκληρωμένα σχέδια με όλες τις απαραίτητες πληροφορίες σε ένα ηλεκτρολογικό κατασκευαστικό σχέδιο.

Αυτά είναι μόνο κάποια από τα βελτιωμένα χαρακτηριστικά και τις νέεες δυνατότητες του SOLIDWORKS® 2023!

Καλέστε τώρα στο 2103414408 για να μάθετε περισσότερα για το νέο, ανανεωμένο SOLIDWORKS® 2023 που θα απλοποιήσει τις καθημερινές σας εργασίες για σχεδιασμό, διαχείριση δεδομένων και πολλά άλλα!