Ημερίδα Παρουσίασης SOLIDWORKS PDM  2017 στην Αθήνα

Αγαπητοί φίλες/φίλοι,

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε και φέτος η ημερίδα που πραγματοποιήθηκε στις 6 Σεπτεμβρίου 2017 στην Αθήνα με θέμα τη Διαχείριση Τεχνικών Δεδομένων  και Διαδικασιών με την χρήση του SOLIDWORKS PDM Professional. Παρακολούθησαν με μεγάλο ενδιαφέρον μηχανικοί από εταιρείες, ελεύθεροι επαγγελματίες, καθηγητές, αλλά και φοιτητές.

Η εναρκτήρια ομιλία της ημερίδας ξεκίνησε με το καλωσόρισμα από τον Διευθυντή της AlfaSolid, κ. Δημήτριο Μανώλη,  ο οποίος στην συνέχεια απαντούσε συμβουλευτικά σε θέματα και ερωτήσεις οι οποίες άγγιζαν στην αποτελεσματικότητα της επιχειρησιακής οργάνωσης, μέσα από την χρήση των λύσεων SOLIDWORKS PDM Professional.

Στη συνέχεια έγινε παρουσίαση από τον κ. Ανδρέα Σαβούρδο (Application Engineer της AlfaSolid) των βασικότερων προβληματισμών της σύγχρονης βιομηχανίας, όπως η διαχείριση των τεχνικών δεδομένων και ο διαμοιρασμός τους στους άμεσα εμπλεκόμενους. Σκοπός της εκδήλωσης ήταν να αναλυθούν:

  • Η ανάγκη για ένα σύστημα που θα διαχειρίζεται και θα διασφαλίζει την ακεραιότητα και ασφάλεια των τεχνικών δεδομένων
  • Οι δυνατότητες και τα εργαλεία του SOLIDWORKS PDM Professional ώστε να ικανοποιηθεί η προηγούμενη ανάγκη.

Το δεύτερο μέρος της ημερίδας καλύφθηκε από την παρουσίαση του οικείου και φιλικού προς τον χρήστη περιβάλλον του SOLIDWORKS PDM, καθώς και το Administrative μέρος του λογισμικού στο οποίο γίνεται η ρύθμιση, η οργάνωση και ο έλεγχος όλων των δυνατοτήτων που θα έχει ο τελικός χρήστης. Πραγματοποιήθηκε επίδειξη πραγματικού σεναρίου με την χρήση του SOLIDWORKS PDM και παρουσιάστηκαν παραδείγματα επιχειρήσεων που έχουν ενσωματώσει πλήρως τα τεχνικά τους δεδομένα στο SOLIDWORKS PDΜ και έχουν αυξήσει σημαντικά την παραγωγικότητα τους.

Η ημερίδα ολοκληρώθηκε με ανοιχτή συζήτηση με τους χρήστες SOLIDWORKS στην Ελλάδα και την Κύπρο.

Στην AlfaSolid, έχουμε κοινή πεποίθηση, ότι η ανάπτυξη της βιομηχανίας και η επιστροφή της χώρας μας στην πρόοδο, περνούν μέσα από τη συνεργασία, πολύ περισσότερο μεταξύ των ίδιων των βιομηχανιών. Κοινός παρονομαστής είναι το SOLIDWORKS, αλλά φυσικά και η όρεξη για εργασία και καινοτομία. Εμείς στην AlfaSolid, θα συνεχίσουμε να είμαστε αρωγός σε αυτή την προσπάθεια.