Η σημασία του 2D CAD

Τα σχέδια 2D αποτελούσαν τη μοναδική αναφορά για τη διαβίβαση πληροφοριών σχεδιασμού εδώ και πολλά χρόνια. Τα γραμμικά σχέδια προοπτικής, ένα σύστημα δημιουργίας μιας ψευδαίσθησης βάθους σε μια επίπεδη επιφάνεια, χρησιμοποιήθηκαν από τον 14ο αιώνα.Η ορθογραφική προβολή και η περιγραφική γεωμετρία χρησιμοποιήθηκαν τον 17ο.

Κατά τη δεκαετία του 1990, τα σχέδια 2D εξακολουθούσαν να αποτελούν την κύρια μέθοδο επικοινωνίας με τη βιομηχανία, αλλά τις τελευταίες δύο δεκαετίες, ο πλούτος των μοντέλων 3D αλλάζει την ποσότητα των 2D σχεδίων που απαιτούνται.

Στον σημερινό κόσμο των 3D εξαρτημάτων (parts) και συναρμολογημάτων (assemblies) , πολλές εταιρείες χρησιμοποιούν συνήθως σχέδια 2D για να βελτιώσουν την κατανόηση του χρήστη για τις λεπτομέρειες σχεδίασης—ένα έγγραφο αναφοράς, εάν θέλετε.

Πού ταιριάζει το 2D στη διαδικασία ανάπτυξης του προϊόντος το 2021; Ο λόγος είναι πολύ απλός, αλλά θεμελιώδης για την ανθρώπινη γνώση μας.

Wood Structure_DraftSight

Wood Structure_DraftSight

Τα σχέδια 2D μετατρέπουν πλούσια μοντέλα 3D σε μια απλοποιημένη προοπτική, όπου επιλεγμένες βασικές πληροφορίες, όπως διαστάσεις και ανοχές, παρουσιάζονται συνοπτικά για σημαντικές αποφάσεις.

Επιπλέον, σε πολλές περιπτώσεις όπου προτιμώνται τα σκληρά αντίγραφα—όπως ένα απομακρυσμένο εργοτάξιο και ένα σκονισμένο δάπεδο καταστήματος—τα χαμηλού κόστους και φιλικά προς τον εκτυπωτή σχέδια 2D εξακολουθούν να είναι πολύ εύχρηστα.

Ένα καλό παράδειγμα

Η Young Industries, Inc. έχει κατασκευάσει συστήματα μεταφοράς και συναφή εξαρτήματα από το 1947 και διαθέτει πολλά διπλώματα ευρεσιτεχνίας για εξοπλισμό επίλυσης προβλημάτων για το χειρισμό ξηρών χύδην υλικών στις βιομηχανίες χημικών, πετροχημικών, κεραμικών και επιχρίσεων.

Model & drawing

Model & drawing

Η πλειονότητα των εργασιών σχεδίασης και μηχανικής της Young Industries, συμπεριλαμβανομένων όλων των νέων σχεδίων, εκτελείται σε 3D με τη χρήση του λογισμικού SOLIDWORKS®. Ωστόσο, συγκεκριμένες εργασίες, όπως η τροποποίηση σχεδίων παλαιού τύπου, η δημιουργία απλών διατάξεων και η ανάπτυξη διαγραμμάτων σωληνώσεων και οργάνων (P&ID), αντιμετωπίζονται καλύτερα με εργαλεία σχεδίασης 2D.

Η κατάργηση της μετάφρασης από το 2D στο 3D εξοικονομεί χρόνο και προσπάθεια από τους μηχανικούς των νέων βιομηχανιών. Για παράδειγμα, το αρχείο DWG/DXF ενός πελάτη είναι πολύ πιο εύκολο να χειριστεί το DraftSight Enterprise, ένα προϊόν της Dassault Systèmes. Οι ήσσονος σημασίας τροποποιήσεις μπορεί να διαρκέσουν περίπου 15 λεπτά στο DraftSight σε σχέση με τις ημέρες εργασίας που αναδιαμορφώνουν ένα παλιό σχέδιο 2D στο SOLIDWORKS.

Το DraftSight επιτρέπει επίσης στη Young Industries να διαχειρίζεται αποτελεσματικότερα τη συλλογή δεδομένων παλαιού τύπου 2D και τη βιβλιοθήκη σχεδίων 2D. Αυτή η προσβασιμότητα βοηθά στην επιτάχυνση της ανάπτυξης προτάσεων, γεγονός που εξοικονομεί χρόνο και χρήμα.

Ο αντιπρόεδρος της Young Industries, Τάιλερ Τόμσον λέει “Το DraftSight είναι ένα απαραίτητο εργαλείο στη ζώνη εργαλείων μας. Υπάρχουν φορές που χρειάζεσαι ένα σφυρί και φορές χρειάζεσαι ένα κατσαβίδι. Μπορούμε πολύ γρήγορα και εύκολα να μεταφράσουμε τι είναι δυνατό μεταξύ αυτών των δύο εφαρμογών εάν χρειαστεί να μεταπηδήσουμε από το ένα στο άλλο”.

DraftSight on 3DEXPERIENCE Platform

DraftSight on 3DEXPERIENCE Platform

Η αποτελεσματική διαχείριση και των δύο αρχείων 2D και 3D εξακολουθεί να αποτελεί επιχειρηματική πραγματικότητα. Εάν χρειάζεται να δημιουργήσετε ή να επαναχρησιμοποιήσετε σχέδια 2D για να επικοινωνήσετε ιδέες γρήγορα, να επεξεργαστείτε σχέδια για να εκτελέσετε κατασκευή ή δημιουργία πρωτοτύπων ή να διαχειριστείτε αποτελεσματικά σχέδια παλαιού τύπου από πελάτες, προμηθευτές και άλλους, τότε θα πρέπει να εξετάσετε το DraftSight.

Η απόλυτη ελευθερία σχεδίασης σάς επιτρέπει να εργάζεστε με τον τρόπο που θέλετε. Είναι η δυνατότητα να μεταβείτε εύκολα από το προσχέδιο 2D στη μοντελοποίηση 3D και να επιστρέψετε ξανά για να βελτιστοποιήσετε και να μεγιστοποιήσετε τα σχέδια. Μπορείτε επίσης να ενσωματώσετε και άλλες λύσεις της Dassault Systèmes και του λογισμικού SOLIDWORKS® για εύκολη διαχείριση των σχεδίων αρχείων DWG που διαθέτετε.

Τα μεγέθη των έργων συχνά επεκτείνονται καθώς αναπτύσσονται οι επιχειρήσεις. Αντίστοιχα, τα σχέδια 2D μπορούν αυξηθούν σε μέγεθος και πολυπλοκότητα, ειδικά όταν συνεργάζεστε σε μια ομάδα ή όταν εργάζεστε εξ αποστάσεως. Πού μπορώ να βρω την τελευταία αναθεώρηση αυτού του σχεδίου; Πώς μπορούμε να μοιραστούμε τα σχόλιά μας αποδοτικά και αποτελεσματικά χωρίς να κατακλύζουμε τα εισερχόμενά μας μέσω email; Πώς διαχειριζόμαστε τις διάφορες φάσεις ενός σχεδίου, από τη σύλληψη μέχρι το τέλος της ζωής;

Όταν το DraftSight είναι συνδεδεμένο με την πλατφόρμα 3DEXPERIENCE®, επιτρέπει την εύκολη και γρήγορη συνεργασία μεταξύ των χρηστών. Μπορείτε να διαχειρίζεστε και τα δύο αρχεία 2D και 3D χωρίς να ανησυχείτε για την αντικατάστασή τους. Τα δικαιώματα και τα στοιχεία ελέγχου πρόσβασης στην πλατφόρμα σάς επιτρέπουν να μοιράζεστε με ασφάλεια σχέδια, να αφήνετε σχόλια και σημειώσεις. Καθώς η διαχείριση δεδομένων είναι ενσωματωμένη, μπορείτε να είστε βέβαιοι ότι εργάζεστε για την τελευταία αναθεώρηση.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το DraftSight επικοινωνήστε μαζί μας στο 210 34 14 408.