Γίνε ανταγωνιστικός με το SolidWorks

Με τις 3D CAD λύσεις του SOLIDWORKS μπορείτε να γίνετε παραγωγικός από την πρώτη κιόλας ημέρα.

 • Το καλύτερο περιβάλλον CAD που έχετε χρησιμοποιήσει ποτέ:
  Το διαισθητικό περιβάλλον SOLIDWORKS και οι δυνατότητες προσαρμογής του στις ανάγκες και συνήθειές σας στο σχεδιασμό και στη μελέτη, εξασφαλίζουν τη χρήση του κατάλληλου εργαλείου την κατάλληλη στιγμή. Το SOLIDWORKS 3D Design είναι σχεδιασμένο για να σας κάνει άμεσα παραγωγικό, μπορείτε να το εξατομικεύσετε ανάλογα με την εμπειρία και τον τομέα εξειδίκευσης σας, ώστε να ανεβάσετε την παραγωγικότητά σας σε ανώτερα επίπεδα. Τα εργαλεία SOLIDWORKS, οι βοηθοί και τα διαγνωστικά SOLIDWORKS μειώνουν την πολυπλοκότητα του τρισδιάστατου παραμετρικού σχεδιασμού CAD, αλλά και μελέτης προσομοίσωσης SOLIDWORKS Simulation, ή ακόμη ηλεκτρολογικών μελετών με το SOLIDWORKS Electrical. Τα πανίσχυρα εργαλεία μοντελοποίησης SOLIDWORKS δημιουργούν εύκολα τις πολύπλοκες μορφές που χρειάζεστε, για να έχετε τα πιο ανταγωνιστικά προϊόντα.

solidworks_user_interface

 

 • Ισχυρή Μοντελοποίηση SOLIDWORKS: Με δυνατότητες μοντελοποίησης του πιο απλού πρισματικού αντικειμένου έως και τις πιο πολύπλοκες γεωμετρίες, το SOLIDWORKS επιταχύνει με κατάλληλα εργαλεία τη διαδικασία σχεδίασης και διαχειρίζεται άψογα τις διάφορες παραλλαγές σχεδιασμού .
 • Μεγάλες Κατασκευές SOLIDWORKS:
  Οι αυτόματες μηχανολογικές βιβλιοθήκες SOLIDWORKS, η εύκολη ομαδοποίηση και αναζήτηση τεμαχίων, η μιμούμενη την πραγματικότητα συναρμολόγηση, η προσομοίωση κίνησης, ο έλεγχος λειτουργικότητας μίας κατασκευής και άλλα πολλά εργαλεία SOLIDWORKS κάνουν το σχεδιασμό αποτελεσματικό και αποδοτικό. …

  • Το να δημιουργείτε σχέδια, ειδικά μεγάλα, μπορεί να φανεί δύσκολο σε ένα περιβάλλον αποκλειστικά δύο διαστάσεων. Όσο αυξάνετε την πολυπλοκότητα του σχεδίου, γίνεται δυσκολότερο να βλέπετε σωστά το σημείο που χρειάζεστε και να καταστήσετε αντιληπτές τις αλληλεπιδράσεις και τις τοποθετήσεις των εξαρτημάτων στην κατασκευή σας. Η λύση SOLIDWORKS 3D απλοποιεί το σχέδιο της συναρμολόγησής σας. Συναρμολογείτε εξαρτήματα με τον ίδιο τρόπο που θα τα συναρμολογούσατε στην πραγματικότητα. Με απαράμιλλες ικανότητες «βλέψης» μπορείτε να δείτε, να περιστρέψετε και ακόμα να πλοηγηθείτε μέσα στο σχέδιό σας για περισσότερη σαφήνεια. Μπορείτε να μετακινήσετε την κατασκευή σας, για να δείτε πώς θα λειτουργεί σε πραγματικές συνθήκες και να ελέγξετε για παρεμβολές μεταξύ των εξαρτημάτων, σωστές ανοχές και ευθυγράμμιση σε όλο το εύρος κίνησής τους.
  • Τα εργαλεία του SOLIDWORKS σας βοηθούν να κάνετε γρήγορη και εύκολη εκκίνηση του σχεδίου σας, παρέχοντας βιβλιοθήκες με εξαρτήματα που η χρήση τους επαναλαμβάνεται και μια βιβλιοθήκη έξυπνων συνδετικών που «γνωρίζουν» πώς να συναρμολογηθούν αυτόματα στο εκάστοτε σχέδιό σας. Ισχυρές ικανότητες αναζήτησης σας βοηθούν να εντοπίσετε σχέδια που δυνητικά θα ξαναχρησιμοποιήσετε και η ενσωματωμένη web-based πρόσβαση σε καταλόγους προμηθευτών τρισδιάστατων εξαρτημάτων, όπως κινητήρων, βαλβίδων κ. α απλοποιεί την εύρεση εξαρτημάτων που χρειάζεστε άμεσα.

solidworks_cad_bucyrus_in_frame

 • Έξυπνη σχεδίαση 2 διαστάσεων: Το δισδιάστατο σχέδιο είναι η ραχοκοκαλιά της τρισδιάστατης μοντελοποίησης… Οι κατανοητές σχέσεις και οι αυτοματισμοί του SOLIDWORKS Sketching επιτρέπουν την αποτύπωση κανόνων και στόχων στο σχέδιο απλοποιώντας την οποιαδήποτε αλλαγή, προσαρμόζοντας το σχέδιο κατάλληλα και διορθώνοντας αυτόματα τυχόν προβλήματα.

89NOAO_glass

 • Ασυναγώνιστη δημιουργία σχεδίων: Τα σχέδιά σας αποτελούν σημαντικό κομμάτι του τρόπου με τον οποίο επικοινωνείτε με τους κατασκευαστές και το λογισμικό SOLIDWORKS σας παρέχει τα εργαλεία, ώστε να δημιουργήσετε απόλυτα κατανοητά σχέδια.
  Τα δισδιάστατα σχέδια (SOLIDWORKS 2D design) συνδέονται αυτόματα με το αντίστοιχο 3D μοντέλο σας. Όταν τροποποιείται το τρισδιάστατο μοντέλο (SOLIDWORKS 3D design), τότε το αντίστοιχο 2D σχέδιο ενημερώνεται αυτόματα, εξασφαλίζοντας ότι κάθε άποψη του σχεδίου σας θα είναι ενημερωμένη και το σχέδιο είναι υπό κλίμακα. Μπορείτε εύκολα να δημιουργείτε και να τοποθετείτε απόψεις με μερικά μόνο κλικ. Ευφυή εργαλεία SOLIDWORKS τοποθετούν αυτόματα διαστάσεις των εξαρτημάτων διασφαλίζοντας ότι τα σχέδιά σας περιέχουν τις απαραίτητες πληροφορίες που απαιτούνται για να υλοποιηθούν στην παραγωγή. Τυποποιημένα πρότυπα και αυτοματοποιημένοι έλεγχοι, βοηθούν στον εξορθολογισμό απλών καθημερινών εργασιών επικύρωσης σχεδίων. Το πρόγραμμα αυτοματοποιεί τη δημιουργία Πίνακα – Λίστας Υλικών (BOM), σημειώσεων και σχολίων και διαθέτει εξειδικευμένα εργαλεία για διαστασιολόγηση και τοποθέτηση ανοχών. Πλέον μπορείτε να διαθέσετε περισσότερο χρόνο επί του σχεδίου και λιγότερο για τον έλεγχό του.

PT561602I_interface_popup

 • Ισχυρή απεικόνιση σε φωτορεαλισμό και συνεργασία, ενσωματωμένο SOLIDWORKS Photoview 360: Η πραγματική ομορφιά της 3D μοντελοποίησης είναι οι δυνατότητες παρουσίασης της εικόνας και λειτουργίας ενός προϊόντος… Με το ενσωματωμένο στο SOLIDWORKS Photoview 360 μπορείτε να αποδώσετε στα σχέδιά σας φωτορεαλιστική απεικόνιση – rendering, χωρίς την απαίτηση εμπειρίας, αναβαθμίζοντας τις ικανότητες διαφήμισης των προϊόντων σας. Επίσης, με το SOLIDWORKS e-Drawings viewer μπορείτε να μοιραστείτε 3D πληροφορίες, σχέδια, animations κ.α. με όλους σας τους συνεργάτες και πελάτες φτάνοντας τη συνεργασία σε υψηλότερο επίπεδο.
 • Επεκτασιμότητα SOLIDWORKS και Επιδόσεις: Το μοναδικό σύνολο εργαλείων που παρέχει το SOLIDWORKS σας βοηθά να αντιμετωπίζετε συναρμολογήσεις και εξαλείφει σημεία που παρατηρείται μείωση της ροής της παραγωγικής διαδικασία (bottlenecks) , όπως μειωμένη ταχύτητα επεξεργασίας των σχεδίων, που συμβαίνει όταν δουλεύετε με πολύπλοκες συναρμολογήσεις. Έχετε απόλυτο έλεγχο στο ποια εξαρτήματα «τοποθετούνται» ή «αφαιρούνται» από τη μνήμη, πολλές διεργασίες τρέχουν παρασκηνιακά, εκμεταλλευόμενες τον αδρανή χρόνο της CPU που υπάρχει μεταξύ διεργασιών. Ενώ ήδη υποστηρίζει ένα ευρύ φάσμα υπολογιστικών πλατφορμών, το λογισμικό μπορεί να αξιοποιήσει πλήρως 64-bit συστήματα για βελτιστοποιημένες επιδόσεις. Επίσης το SOLIDWORKS υποστηρίζει λειτουργίες για συστήματα με πολλούς πυρήνες και πολύ-επεξεργαστές, επιτρέποντας στη σχεδιαστική σας ομάδα να δουλεύει όσο το σύστημα λειτουργεί παρασκηνιακά.
 • Προσομoίωση – Simulation FEA και βελτιστοποίηση κατασκευών – optimization: Η απόλυτη συνεργασία μεταξύ SOLIDWORKS 3D CAD και προσομοίωσης σε πολλές ειδικότητες σας επιτρέπει να δοκιμάζετε κάθε σχεδιαστική αλλαγή, ερευνώντας τον αντίκτυπο της επίδοσης του προϊόντος σε πραγματικές συνθήκες. Το SOLIDWORKS είναι αρκετά διαισθητικό για τον απλό χρήστη, αλλά και αρκετά ισχυρό για να περατώσει προχωρημένες αναλύσεις. Με τη χρήση προσομοίωσης καθ’ όλη τη σχεδιαστική διαδικασία, αναγνωρίζονται και προλαμβάνονται σφάλματα όταν ακόμα είναι ανέξοδη η αντιμετώπισή τους.

Εδώ υπογραμμίζουμε ότι το SOLIDWORKS εμπεριέχει δυνατότητες προσομοιώσεων πολλών μηχανολογικών ειδικοτήτων, ήτοι στη ρευστομηχανική με το SOLIDWORKS Flow Simulation, στις καταπονήσεις και έλεγχο κατασκευών με το SOLIDWORKS Simulation, στην κινηματική ανάλυση με το SOLIDWORKS Motion, στη χύτευση με το SOLIDWORKS Plastics, στην κόπωση – SOLIDWORKS Fatigue, στη θερμική ανάλυση SOLIDWORKS Thermal και σε πολλές άλλες ειδικές εφαρμογές, όπως για τη βιωσιμότητα – περιβαλλοντικές επιπτωσεις με το SOLIDWORKS Sustainable Design.

fatigue-gradient

Το σύνολο αυτών των εργαλείων μελέτης – προσομοίωσης με το SOLIDWORKS σε συνδυασμό βεβαίως με την πανοπλία εργαλείων SOLIDWORKS 3D Design και SOLIDWORKS PDM, σας επιτρέπουν εύκολα να επιβεβαιώσετε – πιστοποιήσετε την κατασκευή σας, να αυξήσετε την ποιότητα των προϊόντων σας, να μειώσετε το χρόνο διαθεσιμότητάς τους στην αγορά.

simulation_sim-sw-prem-tappered-beam-shadded

 • Εργαλεία Παραγωγικότητας: Η λύση SOLIDWORKS 3D CAD προσφέρει μοναδικές ικανότητες ώστε αυτόματα να ελέγχει τη δουλειά σας, να μειώνει δραστικά το περιθώριο ανθρώπινου λάθους και να εξαλείφει τα σημεία που παρατηρείται μείωση της ροής της παραγωγικής διαδικασία (bottlenecks). Επίσης αυτοματοποιεί τη διαδικασία ελέγχου των σχεδίων και μοντέλων σας, υπογραμμίζοντας διαφορές ή παρεκκλίσεις που έχουν συγκριτικά με πρότυπα της εταιρίας. Οπτικά εργαλεία συγκρίνουν σχέδια και μοντέλα και υπογραμμίζουν τις διαφορές που υπάρχουν μεταξύ διαφορετικών εκδόσεων ενός σχεδίου. Μπορείτε να συγκρίνετε σχέδια και να κάνετε έλεγχο για αποκλίσεις και ακόμα να εντοπίσετε σχέδια που είναι επαναχρησιμοποιήσιμα, για να εξοικονομήσετε χρόνο. Παρέχονται ακόμα εργαλεία, για να ελέγχετε κατά πόσο τα σχέδιά σας είναι υλοποιήσιμα σε όρους παραγωγής και σε περίπτωση που δεν είναι, προειδοποιείστε όταν εντοπιστούν γεωμετρίες υψηλού κόστους ή αδύνατες προς κατασκευή.
 • Κοστολόγηση: Το εργαλείο αυτόματης κοστολόγησης του SOLIDWORKS παράγει εκτιμήσεις του κατασκευαστικού κόστους εξαρτημάτων,οι οποίες προσαρμόζονται όποτε τροποποιείται το σχέδιο.Μπορείτε εύκολα να παρακολουθείτε τα κόστη του έργου σας, ώστε να παραμένει εντός οικονομικών στόχων και προϋπολογισμών και να επιτυγχάνει προδιαγεγραμμένα κέρδη. Οι σχεδιαστές μπορούν να λάβουν ταχύτερα, επαναλαμβανόμενα και πιο ενημερωμένα αποφάσεις που αφορούν στο σχέδιο και να τροποποιήσουν τα σχέδιά τους για μείωση του κόστους κατασκευής.

Οι κατασκευαστές μπορούν να αυτοματοποιήσουν τις διαδικασίες παραγωγής προσφορών. Οι τυποποιήσεις του Εργαλείου Κοστολόγησης (Costing tool), είναι προσαρμόσιμες προς τις ανάγκες του χρήστη, επιτρέποντάς του να εισάγει συγκεκριμένα κατασκευαστικά κόστη και δεδομένα, όπως κόστος υλικού-πρώτης ύλης, κόστος εργασίας, ταχύτητα διεργασίας και τροφοδοσίας υλικού και κόστη ρύθμισης μηχανημάτων.

 • Αφιερώστε χρόνο να ανακαλύψετε την πληθώρα οφέλη SolidWorks για τα προϊόντα σας, για την παραγωγή σας, για την επιχείρησή σας:
  • Διαβάστε άρθρα
  • Δείτε βίντεο