CIMATRON Mold Design

No1 Παγκοσμίως με 40.000 χρήστες

Άξια εμπιστοσύνη από τους μεγαλύτερους

Από τις αρχές του 2013, η Ju Teng είχε εφαρμόσει πλήρως τη μετάβαση στην Cimatron, με πάνω από 400 θέσεις του λογισμικού σε επτά εγκαταστάσεις κατεργασίας.

Με πλέον των 40.000 χρηστών παγκοσμίως, η Cimatron έχει εδραιωθεί με 30 χρόνια ανάπτυξης και εξειδίκευσης στον χώρο τον λογισμικών σχεδιασμού καλουπιών και προγραμματισμού εργαλειομηχανών CNC.

Σήμερα, το CIMATRON βρίσκει ξανά υποστήριξη στην Ελλάδα χάρη στην AlfaSolid, μιά συνεργασία η οποία ξεκίνησε τον Μάρτιο του 2016. Η άρτια συνεργασία με την ομάδα της AlfaSolid καθώς και ο αναμενόμενος επαγγελματισμός της Cimatron έρχονται να επιβεβαιώνουν για ακόμα μια φορά πως τίποτα δεν είναι τυχαίο όταν υπάρχει μεθοδολογία, αμοιβαίος σεβασμός και προϊόντα υψηλών αποδόσεων.

Παρακάτω, σας παραθέτουμε την εμπειρία 3 μεγάλων και γνωστών εταιριών, χρηστών του CIMATRON : την JuTeng από την Κίνα, την Omron από την Ιαπωνία και την Mahle από την Γερμανία.

Η συνεργασία μας με τη CimatronE ήταν μια από τις καλύτερες αποφάσεις μας“, λέει χαρακτηριστικά ο κ. Luorongde, Αντιπρόεδρος της JuTeng, (Casingsforelectronics) από την Κίνα.

Η JuTeng χρησιμοποιεί 400 άδειες χρήσης Cimatron.

Web Site: http://www.juteng.com.hk

Η πρόκληση
– Παραμένοντας ανταγωνιστικοί με τη μείωση του χρόνου παρουσίασης του προϊόντος στην αγορά
– Βελτιώνοντας την αποτελεσματικότητα της επιχείρησης και την επικοινωνία μεταξύ των τομέων CAD και NC
– Μειώνοντας λάθη κατά τη διάρκεια σχεδίασης και των σταδίων προγραμματισμού
– Εκτοξεύοντας την ικανότητα των σχεδιαστών να δημιουργούν ενημερωμένα σχέδια

Οι λύσεις
CimatronE’s MoldDesign, Electrode, DieDesign, NC

Τα αποτελέσματα
Δραματική εξοικονόμηση χρόνου με:
o τον άμεσο και γρήγορο σχεδιασμό της  CimatronE και του NC προγραμματισμού
o τη χρήση ενός υβριδικού σχεδιαστικού περιβάλλοντος με στερεή επιφάνεια και
o την ικανότητα του προσωπικού να δουλεύει ταυτόχρονα σε ένα καλούπι
– Η εταιρία CimatronE έχει αναβαθμίσει και βελτιώσει αισθητά την επικοινωνία  και τη συνεργασία μεταξύ των τομέων του CAD και του CAM, έτσι ώστε να μην υπάρχει πια η ανάγκη εισαγωγής δεδομένων
– Γίνονται λιγότερα λάθη χάρη στη χρήση των τρισδιάτατων modules για την κατασκευή καλουπιών και εργαλείων ανάλυσης
– Οι σχεδιαστές είναι ικανοί  να χρησιμοποιήσουν το 3DSimulation και την αποφυγή συγκρούσεων στις εργαλειομηχανές, με αποτέλεσμα να μειώνονται τα ελαττωματικά προϊόντα και η ανάγκη για δοκιμές

Με μια ματιά

Η JuTengInternationalHoldings είναι μία από τις μεγαλύτερες στον κόσμο εταιρίες παραγωγής θηκών για ηλεκτρονικά αγαθά. Με 40.000 άτομα στο προσωπικό και 7 εργοστασιακές εγκαταστάσεις κατά μήκος της ηπειρωτικής χώρας της Κίνας και της Ταϊβάν, οι επιχειρήσεις της συμπεριλαμβάνουν έγχυση πλαστικού, βαφή με σπρέι, μεταλλικά εργαλεία και σφράγιση και συναρμολογήματα.

Εκτός από την παραγωγή θηκών για τηλεοράσεις και φορητά αντικέιμενα, όπως ipads και ψηφιακές κάμερες, η JuTeng κατέχει πάνω από 30% της διεθνούς αγοράς για την παρασκευή θηκών για φορητές υπολογιστές. Στις εταιρίες τις οποίες προμηθεύει ανήκουν οι εξής: Acer, Asus, Apple, Dell, HP, Lenovo, Sony και Toshiba.

Η ελαχιστοποίηση του κόστους να αποτελεί πρόκληση, το timetomarket επίσης!

Όπως με τα περισσότερα ηλεκτρονικά προϊόντα, η αγορά των φορητών υπολογιστών είναι πολύ ανταγωνιστική με τις συνεχείς προσπάθειες των εταιριών να παράγουν νέα, ακόμα πιο δυναμικά μοντέλα. Παρόλο που αυτή η συνεχής παραγωγή φορητών υπολογιστών έχει θετικό αποτέλεσμα για την εταιρία JuTeng, καθώς παρέ, χονται σταθερές θέσεις εργασίας, οι προθεσμίες είναι συνήθως αυστηρές και υπάρχει συνεχής πίεση να διατηρηθεί το κόστος παραγωγής στο ελάχιστο. Ωστόσο, δεδομένης της μεγάλης πολυπλοκότητας για την παραγωγή των καλουπιών – κατά μέσο όρο 25 καλούπια απαιτούνται για τη δημιουργία όλων των συστατικών για μία μόνο θήκη – η τήρηση των προθεσμιών και η ελαχιστοποίηση του κόστους μπορεί να αποτελεί πρόκληση.

Στο πλαίσιο των συνεχιζόμενων προσπαθειών της για τη βελτίωση της παραγωγικότητας, το 2009 η Ju Teng ανέλαβε την επανεξέταση του λογισμικού CAD / CAM που χρησιμοποιούσαν στις εγκαταστάσεις παραγωγής του. Εκείνη την εποχή, τρία προϊόντα λογισμικού ήταν σε χρήση, ένα για μοντελοποίηση, ένα 2D προϊόν για το σχεδιασμό καλουπιών, και η  CimatronE για τον προγραμματισμό NC και τη δημιουργία ηλεκτροδίων.

Γρήγορα έγινε φανερό ότι η χρήση ξεχωριστών προϊόντων δημιουργούσε προβλήματα  επικοινωνίας μεταξύ των CAD και CAM τμημάτων. Τα δεδομένα σχεδιασμού θα έπρεπε να εισάγονται από NC προγραμματιστές, και οι τυχόν συνοδευτικές οδηγίες θα έπρεπε να μεταφέρονται είτε προφορικά είτε μέσω εγγράφων, και όχι με το 3Δ μοντέλο CAD, (γραφική γεωμετρία), δημιουργώντας καθυστερήσεις στη διαδικασία και σε λάθη. Επιπλέον, όλες οι πτυχές του σχεδίου έπρεπε να έχουν ολοκληρωθεί πριν να το αναλάβει το τμήμα CAM.

Ένα άλλο σημαντικό ζήτημα ήταν η χρήση του λογισμικού 2D για το σχεδιασμό καλουπιών. Πολλές πτυχές του σχεδιασμού έμειναν στη φαντασία των σχεδιαστών και τα λάθη δεν είχαν ανακαλυφθεί μέχρι και την κατασκευή του καλουπιού. Αυτό το πρόβλημα ήταν τόσο συχνό που η Ju Teng είχε ένα τμήμα αφιερωμένο αποκλειστικά στην επιδιόρθωση των λαθών στα καλούπια που είχαν ήδη κατασκευαστεί.

Από τις αρχές του 2013, η Ju Teng είχε εφαρμόσει πλήρως τη μετάβαση στην CimatronE, με πάνω από 400 θέσεις του λογισμικού σε επτά εγκαταστάσεις κατεργασίας.

Μετά από μια εκτεταμένη ανασκόπηση και αξιολόγηση των διαθέσιμων προϊόντων στην αγορά, η Ju Teng επέλεξε τη CimatronE. Η εταιρία είχε επιτυχία χρησιμοποιώντας το CimatronE για τον προγραμματισμό NC, τον σχεδιασμό των ηλεκτροδίων και την παραγωγή από το 2004, και είδε τη μετάβαση στο ολοκληρωμένο λογισμικό τόσο για το CAD όσο και το CAM ως φυσική επιλογή. Μέχρι το τέλος του 2010, η εταιρεία είχε συνολικά 280 άδειες χρήσης CimatronE. Από τις αρχές του 2013, η Ju Teng είχε εφαρμόσει πλήρως τη μετάβαση στην CimatronE, με πάνω από 400 θέσεις του λογισμικού σε επτά εγκαταστάσεις κατεργασίας.

«Τα οφέλη της στροφής ολόκληρου του σχεδιασμού και της παραγωγή μας σε CimatronE ήταν προφανής», λέει ο κ Luorongde, Αντιπρόεδρος της Ομάδας της Teng Ju.

“Το CimatronE προσέφερε πολλές δυνατότητες για την κατασκευή καλουπιών και συνέβαλε ώστε το σύνολο των διαδικασιών CAD και CAM να μπορούν να εκτελεστούν με ένα λογισμικό. Δουλεύοντας σε ένα 3D περιβάλλον και χρησιμοποιώντας εργαλεία ανάλυσης CimatronE, το προσωπικό μας απέκτησε τη δυνατότητα να σχεδιάζει με ακρίβεια καλούπια για την παραγωγή, ουσιαστικά εξαλείφοντας την ανάγκη για δοκιμές αναζητώντας τυχόν σφάλματα. Έχουμε ακόμη σε θέση να κλείσει μία από τις υπηρεσίες μας, που ήταν υπεύθυνος για την επισκευή λάθη στο επεξεργασμένα καλούπια. Το τμήμα που ειδικευόταν στην επιδιόρθωση των λαθών έκλεισε.

“Είναι πάντα επικίνδυνο για μια εταιρία του μεγέθους μας να μετακινήσει όλες τις εργασίες της σε ένα νέο λογισμικό, δεδομένου του χρόνου που απαιτείται για την εγκατάσταση και την τεχνική κατάρτιση. Ωστόσο, η Cimatron στην Κίνα παρείχε ένα εξαιρετικό επίπεδο υποστήριξης καθ’ όλη τη διάρκεια της διαδικασίας, καθώς και την προθυμία να συνεργαστεί στενά μαζί μας σε όλα τα στάδια για να εξασφαλιστεί η μετάβαση όσο το δυνατόν ομαλότερα.”

Το CimatronE συνέβαλε στην συνολική αύξηση της παραγωγικότητάς μας κατά 50%.

Ο κ Luorongde: «Η συνεργασία μας με τη CimatronE για τον σχεδιασμό των καλουπιών, τα ηλεκτρόδια και τον προγραμματισμό NC μας έδωσε τη δυνατότητα να ενισχύσουμε τη συνολική παραγωγικότητά μας κατά 50%. Μπορούμε τώρα να παρέχουμε στους πελάτες μας την καλύτερη ποιότητα καλουπιών, άμεσα και γρήγορα.”

Οι σχεδιαστές της Ju Teng ήταν σε θέση να χρησιμοποιούν εξειδικευμένα modules και εργαλεία ανάλυσης του CimatronE για τη δημιουργία καλουπιών με ελάχιστα, εάν υπάρχουν, λάθη, και να ελαχιστοποιήσουν την ανάγκη για επαναλήψεις, με την πλήρη 3D προσομοίωση και την αποφυγή συγκρούσεων στις εργαλειομηχανές. Δεν μαντεύει πλέον ο σχεδιαστής κατά τη διάρκεια του σχεδιασμού, ούτε και υπάρχει ανάγκη για τη δαπανηρή και χρονοβόρα επισκευή των ελαττωματικών καλουπιών.

Οι δυνατότητες του CimatronE, όπως η εξορθολογισμένη διαχείριση ECO, και ένα υβριδικό περιβάλλον με στερεή επιφάνεια για την επιδιόρθωση και τη μοντελοποίηση, συνέβαλε στην επιτάχυνση της διαδικασίας σχεδιασμού και τη βέλτιστη ποιότητα.

Ως μια ολοκληρωμένη λύση CAD / CAM, το CimatronE συνέβαλε επίσης στον συντονισμό και την επικοινωνία μεταξύ των δύο τμημάτων. Η εισαγωγή δεδομένων δεν ήταν πλέον απαραίτητη για τον προγραμματισμό NC, ούτε οι γραπτές ή προφορικές οδηγίες που απαιτούνταν μεταξύ των σχεδιαστών και των προγραμματιστών. Τα αρχεία θα περιείχαν τις πληροφορίες κατασκευής του προϊόντος, απαραίτητες για να διασφαλιστεί ότι οι προγραμματιστές ήταν πλήρως ενημερωμένοι για τις περιπλοκές του σχεδιασμού.

Η αναβάθμιση στον τομέα του λογισμικού σήμαινε επίσης ότι, για πρώτη φορά, το προσωπικό της Ju Teng μπορεί να εργαστεί παράλληλα με δύο ή περισσότερους σχεδιαστές πάνω στο ίδιο καλούπι, σε διαφορετικά υποσυστήματα, ή ένας σχεδιαστής που ασχολείται με τη μοντελοποίηση, ενώ ο άλλος με τον σχεδιασμό. Ο προγραμματισμός NC θα μπορούσε να ξεκινήσει, ακόμα κι αν δεν έχει ολοκληρωθεί ο σχεδιασμός του καλουπιού.

Η Κίνηση μας να αγοράσουμε το CimatronE ήταν μία από τις καλύτερες επιχειρηματικές αποφάσεις που έχουμε λάβει ποτέ», λέει ο κ Luorongde.