Αγαπητοί πελάτες της AlfaSolid και χρήστες του SOLIDWORKS,

Καθώς οι περισσότεροι από εσάς δουλεύετε πλέον από το σπίτι, λόγω πρόληψης μετάδοσης του COVID-19, είναι πολύ σημαντικό να συνεχίσετε να έχετε πρόσβαση στις άδειές σας SOLIDWORKS απομακρυσμένα.

Η AlfaSolid σας προτείνει επομένως μερικούς τρόπους για την επίτευξη της απομακρυσμένης εργασίας, όσον αφορά στο SOLIDWORKS. Οι τεχνικοί της ομάδας μας παραμένουν στη διάθεσή σας για οτιδήποτε χρειαστείτε!

Standalone Licenses:

Οι πελάτες μας που έχουν άδειες Standalone (άδεια που ξεκινά με 9000 ή 0000), θα μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν τους εξής τρόπους ενεργοποίησης και απενεργοποίησης της άδειας τους για να τη μεταφέρουν σε άλλον υπολογιστή:

  • Activate – Deactivate à SOLDIWORKS session > Help > Deactivate Licenses
  • Online Licensing (SOLDIWORKS 2018 και μετά) ή Ενεργοποίηση μέσω της πλατφόρμας: Με αυτό τον τρόπο η άδεια δεν βρίσκεται ενεργοποιημένη σε συγκεκριμένο υπολογιστή. Η πιστοποίηση γίνεται με τα στοιχεία του SolidWorks Customer Portal. Επικοινωνήστε μαζί μας για να σας βοηθήσουμε στην ενεργοποίηση της λειτουργίας.

Network Licenses SNL:

Οι πελάτες μας που χρησιμοποιούν δικτυακές άδειες SNL (άδειες που ξεκινούν με 0010 ή 9010) μπορούν να χρησιμοποιήσουν την λειτουργία Licensing Borrowing, από το SolidNetwork License Manager Client. Με αυτό τον τρόπο μπορούν να δανειστούν άδειες μέχρι και για 30 ημέρες. Για να γίνει ο δανεισμός, ο υπολογιστής θα πρέπει να βρίσκεται στο δίκτυο της εταιρείας ή να επικοινωνεί με τον License server μέσω VPN. Η διαδικασία δανεισμού μπορεί να επαναληφθεί, συνεπώς οι χρήστες μπορούν ανά 30 ημέρες να επισκέπτονται το γραφείο ή να συνδέονται με VPN για να ανανεώσουν τον δανεισμό.

Για τους ενεργούς πελάτες  που διαθέτουν  δικτυακή άδεια χωρίς τη δυνατότητα VPN & χωρίς τη δυνατότητα “borrow licensesη AlfaSolid Solidworks παρέχει 30 ημέρες standalone licenses για να χρησιμοποιηθούν από τους εργαζόμενους. Επικοινωνήστε μαζί μας, και θα χαρούμε να σας εξυπηρετήσουμε.

SOLIDWORKS PDM:

  • Εάν χρησιμοποιείται το SOLIDWORKS PDM τότε θα πρέπει να έχετε πρόσβαση στο δίκτυο του γραφείου μέσω VPN ώστε να μπορεί ο υπολογιστής σας να επικοινωνεί με τα διάφορα components του λογισμικού. Για βοήθεια στην εγκατάσταση PDM Client μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.
  • Σε περίπτωση που η σύνδεση με VPN δεν είναι εφικτή, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την λειτουργία Work Offline (tools->work offline, tools -> work online). Φροντίστε να κάνετε get όλα τα αρχεία τα οποία θα χρειαστείτε. Το PDM θα συγχρονίσει τα αρχεία μόλις κάνετε Work Online.