Με μεγάλη χαρά σας ανακοινώνουμε τη συνεργασία της AlfaSolid με τη REM (Racing Electric MotoStudent), την επίσημη αγωνιστική ομάδα του Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδος.
Είναι επίσημα εγγεγραμμένοι στον Διεθνή Διαγωνισμό MotoStudent, για τη σχεδίαση και κατασκευή της πρώτης ηλεκτρικής αγωνιστικής μοτοσυκλέτας στην Ελλάδα, και είναι η μόνη Ελληνική ομάδα στην κατηγορία Electric!

H ομάδα, παρά τις δύσκολες συνθήκες της φετινής υγειονομικής κρίσης, κατάφεραν να ολοκληρώσουν τη σχεδίαση της μοτοσυκλέτας τους, και επηρεασμένοι από το concept «freeze» την ονόμασαν «HYPERION».hyperion electric motorcycle

Από την αρχή της έρευνας και ανάπτυξης του πρωτότυπου, η ομάδα έθεσε τον πήχη ψηλά θέλοντας να εφαρμόσει σύνθετα υλικά και τεχνολογίες που σπάνια χρησιμοποιούνται στον χώρο της μοτοσυκλέτας. Έτσι, μετά από ένα χρόνο μελέτης και σχεδιασμού η Racing Electric Motostudent είναι έτοιμη να παρουσιάσει το πρωτότυπό της πριν προχωρήσει στην κατασκευή.

Πιο συγκεκριμένα, ο στόχος της ομάδας ήταν να δημιουργήσει μία μοτοσυκλέτα με προδιαγραφές Moto 3. Θέλοντας να γίνει πιο ανταγωνιστική, η ομάδα έδωσε έμφαση στο σύστημα μετάδοσης το οποίο αποτελεί και την σημαντικότερη καινοτομία του Hyperion.

Αυτό το οποίο ξεχωρίζει την ομάδα από άλλες φοιτητικές ομάδες, είναι η δυνατότητα που μας παρέχει το πανεπιστήμιο να αξιοποιούμε τα εργαστήρια του για την κατασκευή των εξαρτημάτων. Το 90% αυτών, θα είναι εξ ολοκλήρου κατασκευασμένο από τα μέλη της ομάδας στις εγκαταστάσεις του MT -LAB στην πανεπιστημιούπολη Σερρών.

Τα περισσότερα εργοστασιακά εξαρτήματα έχουν φτάσει στις εγκαταστάσεις της ομάδας και η κατασκευή της μοτοσυκλέτας θα ολοκληρωθεί τον Νοέμβριο του 2020. Στην συνέχεια η ομάδα θα ξεκινήσει δοκιμές μέχρι την έναρξη του διαγωνισμού καθώς και την εύρεση νέων μελών για την σύσταση της ομάδας της επόμενης σεζόν.

Λίγα λόγια για την ονομασία της μοτοσυκλέτας:
Με βάση την Ελληνική Μυθολογία αποφάσισαν ότι το κατάλληλο όνομα είναι ο Υπερίων. Ο Τιτάνας Υπερίων ήταν ο πατέρας του Ήλιου της Σελήνης και της Αυγής. Κυριολεκτικά ο Υπερίων – τόσο στο όνομα (που σημαίνει πάνω από τη Γη), όσο και στην έννοια αποδίδει την πρώιμη αντίληψη των παρατηρήσεων συγκεκριμένων ουράνιων φαινομένων κατά τη διάρκεια των 24 ωρών.

Τους ευχαριστούμε πολύ που μας καλώς όρισαν στους επίσημους χορηγούς τους, για την παραχώρηση των προγραμμάτων SOLIDWORKS και SOLIDCAM, τα οποία αποτέλεσαν σημαντικά εργαλεία για τη σχεδίαση και την κατασκευή της μοτοσυκλέτας, καθώς και τη χορηγία των δυο βασικών εξαρτημάτων controller και BMS.

Τους ευχαριστούμε θερμά για την εμπιστοσύνη που μας έδειξαν και την ευκαιρία που έδωσαν να συμβάλλουμε με τη σειρά μας, στην κατασκευή της πρώτης ελληνικής αγωνιστικής μοτοσυκλέτας.

Τους ευχόμαστε να είναι οι νικητές του διαγωνισμού!