ALFASOLID SOLIDWORKS 2019
ΔΥΝΑΜΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΓΩΓΗ

Καθώς έφτασε και φέτος αυτή η περίοδος του χρόνου, η AlfaSolid είναι στην ευχάριστη θέση να σας παρουσιάσει την ανανεωμένη έκδοση SOLIDWORKS 2019. Η νέα έκδοση σας παρέχει πληθώρα εργαλείων για την αντιμετώπιση σύνθετων προβλημάτων, καθώς και τη δυνατότητα έμφασης στη λεπτομέρεια και την απόδοση.

Canada France Hawaii Telescope

Στο σημείο αυτό μπορούμε να αναφέρουμε ότι στη σχεδίαση του τηλεσκοπίου Canada-France-Hawaii, χρησιμοποιήθηκαν τα νέα χαρακτηριστικά της έκδοσης SOLIDWORKS 2019, τα οποία συμβάλλουν στη βελτίωση της διαδικασίας ανάπτυξης του προϊόντος, οδηγώντας το γρηγορότερα στην παραγωγή και αφορούν στους εξής τομείς:

Περιβάλλον εργασίας

Το περιβάλλον εργασίας αποτελεί σημείο αναφοράς στη σύσταση του SOLIDWORKS καθώς κάθε χρονιά γίνεται πιο εύχρηστο και πιο εργονομικό. Στο νέο περιβάλλον εργασίας του SOLIDWORKS 2019 έχουν προστεθεί τα παρακάτω χαρακτηριστικά:

 • Εύκολη διαχείριση εξωτερικών αναφορών
 • Άνοιγμα “Πρόσφατων Εγγράφων”
 • Εμφάνιση έως 100 πρόσφατων αρχείων
 • Φιλτράρισμα και αναζήτηση ανά τύπο
 • Εξωτερικές αναφορές
 • Δυναμική εμφάνιση εξωτερικών αναφορών σε Assembly
 • Επιλεκτικό κλείδωμα ή διαγραφή αναφορών
 • Εμφάνιση μόνο συ-σχετιζόμενων εξαρτημάτων
 • “Live” μέτρηση σε κάθε εντολή

Βελτίωση γραφικών-Υψηλή Απόδοση στην Οπτική Περιήγηση

Με το πέρας των χρόνων η SOLIDWORKS έχει δουλέψει σκληρά στο κομμάτι της οπτικής περιήγησης των συναρμολογημάτων. Παρόλα αυτά σε παλαιότερες εκδόσεις, κατά τη διάρκεια εργασίας σε μεγάλα συναρμολογήματα, απαιτούνταν κάποιες διεργασίες ώστε να γίνει το μοντέλο εύκολα διαχειρίσιμο, όπως η επιλογή του εργαλείου Large Assembly Mode. Αναγκαστικά όμως, έπρεπε να θυσιαστεί η απόδοση της κάρτας γραφικών. Η έκδοση SOLIDWORKS 2019 είναι ιδιαίτερα αποτελεσματική στον συγκεκριμένο τομέα, καθώς μας δίνει τη δυνατότητα να διαχειριστούμε μεγάλα συναρμολογήματα με τη λειτουργία RealView και έχοντας απενεργοποιημένη τη λειτουργία Large Assembly. Όλα αυτά επιτυγχάνονται με την καλύτερη αξιοποίηση των πόρων από κάρτες γραφικών υψηλών επιδόσεων.

SOLIDWORKS 2019 Large Assembly

Νέα σχεδιαστική φιλοσοφία πολύπλοκων μεταλλικών κατασκευών – Weldments

Τα Weldments αποτέλεσαν ένα βασικό εργαλείο κατά τη σχεδιαστική διαδικασία της βάσης του τηλεσκοπίου. Αυτή η ροή εργασίας, διευκολύνει τη δημιουργία πολύπλοκων structure systems χωρίς να χρειάζεται να δημιουργηθούν σύνθετα 3D sketches. Διαβάστε παρακάτω μερικά από τα νέα χαρακτηριστικά:

 • Περισσότεροι τρόποι αποτύπωσης μιας σχεδιαστικής ιδέας
 • Υποστήριξη 2D/3D Sketch
 • Πολλαπλοί τύποι προφίλ σε ένα μόνο feature
 • Ευελιξία διαχείρισης κόμβωνWeldments SOLIDWORKS 2019

Βελτιωμένη χρήση εισαγόμενων αρχείων Mesh

Οι απαιτήσεις στη σημερινή βιομηχανία χρήζουν διαχείρισης πολύπλοκων γεωμετριών και συχνά κατασκευάζονται με τη χρήση σχεδιαστικών εργαλείων με στόχο τη δημιουργία φυσικών μοντέλων. Μία συνήθης ροή εργασίας για την ολοκλήρωση της παραπάνω διαδικασίας είναι η διαχείριση των αρχείων πλεγμάτων νέφους σημείων και δεδομένων σάρωσης. Το SOLIDWORKS 2019 εισάγει νέους τρόπους με τους οποίους μπορούν να χρησιμοποιηθούν τα δεδομένα πλέγματος προσφέροντας περισσότερες δυνατότητες.

Το SOLIDWORKS παρέχει τη δυνατότητα για άνοιγμα πληθώρας αρχείων νέφους σημείων (mesh data), όπως για παράδειγμα αρχεία με κατάληξη 3MF. Όπως φαίνεται και στην παρακάτω φωτογραφία, για την επεξεργασία του συγκεκριμένου αρχείου mesh, είναι πλέον διαθέσιμο το νέο εργαλείο Slicing tool για τη μετατροπή σε συμπαγή γεωμετρία. Με την επιλογή ενός αρχικού επιπέδου και τον καθορισμό του επιθυμητού αριθμού επιπέδων, το εργαλείο διαβάζει τη γεωμετρία και δημιουργεί το δισδιάστατο σχέδιο από το οποίο θα προκύψει το 3d μοντέλο.

Όπως αναφέρθηκε και παραπάνω, πλέον είναι πιο εύκολο να δημιουργήσετε πολύπλοκες γεωμετρίες, όπως αυτές μίας λαβής μειώνοντας δραματικά τον χρόνο εργασίας. Με την εισαγωγή εικόνας και τη χρήση του νέου εργαλείου 3D Appearance, το SOLIDWORKS μπορεί να διαβάσει τη γεωμετρία της εικόνας και να δημιουργήσει 3D διαμορφώσεις.
Η διαχείριση των αρχείων πλεγμάτων και νέφους σημείων (mesh files) έχει εφαρμογή στους εξής τομείς:

 • Αντίστροφη Μηχανολογία φυσικών μοντέλων
 • Χρήση φυσικών μοντέλων σαν αναφορά για τον σχεδιασμό
 • Επιδιόρθωση ή αναβάθμιση υφιστάμενων προϊόντων
 • Σάρωση μοντέλων για τη χρήση στον φωτορεαλισμό
 • Εισαγωγή καλλιτεχνικών δημιουργιών – μοντέλων από γραφιστικά λογισμικά

3d textures solidworks 2019

SOLIDWORKS Mesh Editing

Drawings – Κατασκευαστικά σχέδια

Το SOLIDWORKS 2019 παρέχει καινοτόμα εργαλεία που συμβάλλουν στη δημιουργία τεχνικών εγχειριδίων πολύ πιο γρήγορα καθώς σας δίνει τη δυνατότητα για άμεσες μετατροπές στον Πίνακα Υλικών (Bills of Materials), απευθείας από τα σχέδια συναρμολογημάτων. Ένα επιπλέον αποτελεσματικό χαρακτηριστικό, είναι η προσθήκη γραφικής απεικόνισης του εξαρτήματος στον Πίνακα Υλικών, μειώνοντας τον κίνδυνο για εσφαλμένη αναγνώριση του εκάστοτε εξαρτήματος.

Ένας ακόμα σημαντικός παράγοντας είναι η καλή και εύκολη επικοινωνία μεταξύ των σταδίων παραγωγής ενός εξαρτήματος. Με τα καινούρια χαρακτηριστικά του eDrawings έχετε τη δυνατότητα να δείτε Τo εξάρτημα μαζί με τα configuration, σαν να ήταν στο περιβάλλον εργασίας του SOLIDWORKS part και assembly αντίστοιχα.

Η επικοινωνία των σχεδίων γίνεται ακόμα πιο γρήγορη αφού έχετε πλέον τη δυνατότητα να μοιράζεστε αρχεία CAD μέσω WEB. Με την εξαγωγή αρχείων eDrawings σε HTML μορφή, μπορείτε πλέον να τα ανοίξετε σε οποιοδήποτε browser, χωρίς τη χρήση κάποιας επιπλέον εγκατάστασης επέκτασης. Το eDrawings υποστηρίζει πλέον πολλούς νέους τύπους αρχείων, όπως αρχεία Parasolid, SolidEdge, Acis, JT και NX.

Drawings SOLIDWORKS 2019

SOLIDWORKS CAM

Ήδη από το 2018, από τη βασική κιόλας έκδοση SOLIDWORKS σας παρέχεται δωρεάν CAM! Σας παραθέτουμε εδώ ορισμένα οφέλη. Το SOLIDWORKS CAM 2019, σας δίνει τη δυνατότητα να:

 • Βλέπετε τις ανοχές και τα φινιρίσματα των επιφανειών και να παίρνετε αποφάσεις για τον τρόπο με τον οποίο θα κατασκευαστεί το προϊόν σας
 • Αυτοματοποιήσετε και να τυποποιήσετε τις διαδικασίες κατασκευής
 • Αξιοποιήσετε το εργαλείο Model Based Definition (MBD), ώστε οι οδηγίες κατά τη διαδικασία κατασκευής να ρυθμίζονται αυτόματα με βάση τις προδιαγραφές ανοχής
 • Αξιοποιήσετε το εργαλείο Automatic Feature Recognition για τον αυτόματο προγραμματισμό πρισματικών τμημάτων ενώ ταυτόχρονα γίνεται αναφορά στα πρότυπα προγραμματισμού.
 • Η τεχνολογία SOLIDWORKS CAM, σας επιτρέπει να ενσωματώσετε τις διαδικασίες σχεδιασμού και κατασκευής σε ένα σύστημα για να αξιολογείτε τα σχέδιά σας νωρίτερα, προκειμένου να αποφεύγετε μη αναμενόμενα κόστη και καθυστερήσεις στην τελική κατεργασία των προϊόντων.

SOLIDWORKS CAM

SOLIDWORKS Extended Reality (XR)

Τέλος σας δίνεται η δυνατότητα να δημιουργείτε ρεαλιστικές ψηφιακές απεικονίσεις των μοντέλων σας στα οποία θα μπορείτε να κάνετε περιήγηση με συσκευές εικονικής πραγματικότητας VR.

Virtual Reality SOLIDWORKS 2019