SOLIDWORKS PLASTICS: ΠΩΣ ΝΑ ΠΕΤΥΧΕΤΕ ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗ ΧΡΟΝΟΥ, ΜΕΙΩΣΗ ΤΟΥ ΚΟΣΤΟΥΣ ΚΑΙ ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΤΩΝ ΠΛΑΣΤΙΚΩΝ ΕΞΑΡΤΗΜΑΤΩΝ ΜΕ ΠΡΟΣΟΜΟΙΩΣΗ ΕΚΧΥΣΗΣ ΚΑΛΟΥΠΙΟΥ

alfasolid1

Η ΑΝΑΓΚΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΗΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑΣ ΕΚΧΥΣΗΣ

Σε όλους σχεδόν τους τύπους ανάπτυξης προϊόντων – από τα ηλεκτρονικά είδη ευρείας κατανάλωσης και τα αυτοκίνητα μέχρι τα παιδικά παιχνίδια και τις ιατρικές συσκευές – η χρήση εξαρτημάτων κατασκευασμένων από πλαστικά υλικά έχει αυξηθεί σταθερά. Υπάρχουν αρκετοί λόγοι για τη συνέχιση αυτής της τάσης, η οποία ξεκίνησε πριν από δεκαετίες. Τα πλαστικά εξαρτήματα είναι γενικά λιγότερο δαπανηρά και δεν σκουριάζουν ή διαβρώνονται σαν τα μέταλλα. Τα πλαστικά είναι ελαφρύτερα σε σχέση με τα παραδοσιακά υλικά και επειδή τα πλαστικά είναι πολύ εύκαμπτα, μπορούν να χυτευθούν σε πολύπλοκα σχέδια και σχήματα, με πιο περίτεχνα λεπτομερή στοιχεία. Εν ολίγοις, τα πλαστικά είναι καλύτερα προσαρμοσμένα για την κάλυψη των αναγκών ανάπτυξης προϊόντων σε έναν αυξανόμενο αριθμό σημερινών κατασκευών. Ωστόσο, όποιος ασχολείται με την παραγωγή πλαστικών εξαρτημάτων γνωρίζει ότι η κατασκευή πλαστικών εξαρτημάτων είναι πιο δύσκολη και πιο πολύπλοκη από ότι των μεταλλικών. Περισσότερο από το 80% των πλαστικών εξαρτημάτων που χρησιμοποιούνται στα προϊόντα σήμερα κατασκευάζονται με έγχυση – η διαδικασία της έγχυσης υγροποιημένων πλαστικών υλικών σε ένα καλούπι, η ψύξη / στερεοποίηση του υλικού και η εξαγωγή του μορφοποιημένου τμήματος. Η επιτυχής παραγωγή πλαστικών εξαρτημάτων με έγχυση τα οποία είναι απαλλαγμένα από κατασκευαστικά ελαττώματα απαιτεί πολύπλοκο συνδυασμό χρόνου, θερμοκρασίας, πίεσης, υλικού και παραλλαγών στο σχεδιασμό εργαλείων ή εξαρτημάτων. Οι σχεδιαστές, οι κατασκευαστές καλουπιών και οι επαγγελματίες κατασκευής πρέπει να εξισορροπήσουν όλες αυτές τις μεταβλητές για να κατασκευάσουν ποιοτικά εξαρτήματα.

  • Η γεωμετρία του τμήματος πληροί τις απαιτήσεις της κλίσης και του πάχους τοιχώματος;
  • Πόσο καιρό θα πρέπει να είναι ο κύκλος έγχυσης / ψύξης / εξαγωγής; Ποια είναι η βέλτιστη θερμοκρασία για το υλικό, τα κανάλια ψύξης και το καλούπι;
  • Ποια είναι η σωστή πίεση πλήρωσης / συσκευασίας και το καλύτερο υλικό που χρησιμοποιείται για ένα συγκεκριμένο μέρος;
  • Και η χρήση ειδικών παρεμβισμάτων, πλευρικών δράσεων, πρόσθετων πυλών έγχυσης, ειδικών δευτερευουσών λειτουργιών ή μοναδικών σχεδίων καναλιών ψύξης βελτιώνει την ποιότητα μέρους ή μειώνει τους χρόνους κατασκευής;

Η παραδοσιακή προσέγγιση για την απάντηση σε αυτά τα ερωτήματα και την παραγωγή ποιοτικών μερών είναι αναποτελεσματική, δαπανηρή και αποσυνδεδεμένη, με αποτέλεσμα αργές, δαπανηρές επαναλήψεις σχεδιασμού και κύκλους δοκιμών που μπορούν να διακυβεύσουν την λογική της χρήσης πλαστικών και να θέσουν τον κατασκευαστή σε ανταγωνιστικό μειονέκτημα. Οι σχεδιαστές εξαρτημάτων συχνά βασίζονται σε πολλαπλές επικοινωνίες με τον κατασκευαστή καλουπιών και εξαρτώνται από την τεχνογνωσία που έχουν για την αξιολόγηση της κατασκευαστικής ικανότητας ενός εξαρτήματος για την βελτιστοποίηση του σχεδιασμού και η  κατασκευή απαιτεί χρόνο. Παρόλο που οι κατασκευαστές χύτευσης βασίζονται  στην εμπειρία και την τεχνογνωσία τους για την ανάπτυξη καλουπιών, χρειάζονται ακόμη να δημιουργήσουν πρωτότυπα καλούπια για την επιβεβαίωση  της απόδοσης τους, συνήθως μετά την ολοκλήρωση δοκιμαστικών επαναλήψεων που προσθέτουν χρόνο και κόστος στη διαδικασία. Δυστυχώς, η βελτίωση της ποιότητας ενός τμήματος σε αυτό το στάδιο είναι συχνά δύσκολη και γενικά επιλύεται μόνο μέσω της ανακατασκευής του καλουπιού. Με τα καλούπια να κυμαίνονται σε κόστος από 10.000€ έως και περισσότερα από  100.000 €, η εκ νέου κατασκευή καλουπιού είναι μια δαπανηρή και χρονοβόρα πρόταση. Η περαιτέρω διερεύνηση της διαδικασίας είναι το γεγονός ότι στη σημερινή παγκόσμια οικονομία, οι σχεδιαστές, οι κατασκευαστές καλουπιών και οι κατασκευαστές συχνά βρίσκονται διάσπαρτοι σε όλο τον κόσμο και μιλούν διαφορετικές γλώσσες. Τα χρονικά και γλωσσικά εμπόδια που ενυπάρχουν στις ρυθμίσεις αυτές καθιστούν ακόμη πιο δύσκολη την επίλυση των προκλήσεων της χύτευσης με έγχυση. Αυτό που πραγματικά χρειάζεται είναι μια κοινή, ακριβής πλατφόρμα προσομοίωσης καλουπιού, η οποία περικόπτει τα εμπόδια και επιτρέπει στους σχεδιαστές, τους κατασκευαστές καλουπιών και τους επαγγελματίες της κατασκευής να συνεργάζονται αποτελεσματικότερα σε περιβάλλον εικονικής προσομοίωσης, χωρίς να καταφεύγουν σε δαπανηρές κατασκευές καλουπιών για πρωτότυπα.

ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑΣ ΕΚΧΥΣΗΣ

Κάθε επαγγελματίας που ασχολείται με την ανάπτυξη και την παραγωγή εξαρτημάτων με έγχυση και εργαλείων – από τον αρχικό σχεδιαστή έως τον κατασκευαστή – αντιμετωπίζει μοναδικές προκλήσεις. Ο καθένας έχει τη δική του άποψη  και συγκεκριμένους προβληματισμούς. Οι σχεδιαστές ενδιαφέρονται για την αισθητική του σχεδιασμού – την εμφάνιση και την αίσθηση ενός εξαρτήματος. Οι κατασκευαστές καλουπιών παλεύουν για την  ποιότητα και θέλουν να διασφαλίσουν ότι το εργαλείο τους παράγει αποδεκτά εξαρτήματα. Ο τελικός κατασκευαστής θέλει να διασφαλίσει ότι η παραγωγή του λειτουργεί όσο το δυνατόν πιο ομαλά και αποτελεσματικά. Παρά το γεγονός ότι έχουν διαφορετικές προοπτικές και ρόλους, όλοι που εμπλέκονται στη διαδικασία χύτευσης μέσω έγχυσης θα επωφεληθούν από την πρόσβαση σε ένα περιβάλλον προσομοίωσης πλαστικών.

Οι σχεδιαστές αντιμετωπίζουν προβλήματα κατασκευής

alfasolid2Ενώ ο σχεδιαστής αρχικά επικεντρώνεται στις απαιτήσεις σχεδίασης – συμπεριλαμβανομένης της μορφής, της τοποθέτησης και της λειτουργίας – πρέπει όλο και περισσότερο να εκτιμήσει κατά πόσον ένα συγκεκριμένο σχέδιο είναι κατασκευάσιμο, ειδικά για πλαστικά με έγχυση. Το πιο όμορφο,  κομψό και ανθεκτικό σχέδιο δεν έχει επιχειρηματική αξία αν η γεωμετρία δεν μπορεί να κατασκευαστεί σε όγκο και στη συνέχεια να συναρμολογηθεί και να πωληθεί με κέρδος. Παρόλο που οι σχεδιαστές έχουν πρόσβαση σε εργαλεία για τον έλεγχο των γωνιών και των πάχους των τοιχωμάτων, συνήθως βασίζονται στις συστάσεις του κατασκευαστή τους και στα αποτελέσματα επαναληπτικών δοκιμών που διεξάγονται με πρωτότυπα καλούπια για να ελαχιστοποιήσουν μια σειρά πιθανών κατασκευαστικών θεμάτων , δοκιμές που προσθέτουν χρόνο και κόστος στη διαδικασία .

Οι κατασκευαστές καλουπιών είναι υπό πίεση για να μειώσουν το κόστος

Για να συναγωνιστούν με επιτυχία, οι κατασκευαστές  καλουπιών υπόκεινται ολοένα και περισσότερο στην πίεση για να αναπτύξουν εργαλεία που παράγουν ποιοτικά καλούπια όσο το δυνατόν ταχύτερα και οικονομικά. Φυσικά, οι έμπειροι κατασκευαστές χύτευσης έχουν ευρείες γνώσεις σχετικά με τη δυνατότητα κατασκευής εξαρτημάτων και την επίδραση της αλλαγής των μεταβλητών που σχετίζονται με την παραγωγή με έγχυση, ιδιαίτερα με απλές γεωμετρίες εξαρτημάτων. Παρόλα αυτά, καθώς οι σχεδιαστές προσπαθούν να εμπλουτίσουν τα προϊόντα με καινοτομία και εκλέπτυνση, ακόμη και οι πιο έμπειροι κατασκευαστές χύτευσης πρέπει να δημιουργήσουν μια σειρά προτύπων καλουπιών και να βάλουν πολλά δείγματα μέχρι να βρουν το ακριβές μίγμα των μεταβλητών χύτευσης με έγχυση που θα παράγει κομμάτια καθαρά, .

Προσωπικό του μεταποιητικού κλάδου που υποβλήθηκε για να μειώσει τους χρόνους κύκλου

Μόλις το προσωπικό κατασκευής παραλάβει το τελικό καλούπι χρειάζεται επίσης να το αξιολογήσει από την άποψη της παραγωγής για να διαπιστώσει εάν υπάρχουν άλλες τροποποιήσεις που μπορούν να γίνουν για να μειωθούν οι χρόνοι του κύκλου έκχυσης. Όταν κατασκευάζεται 10.000 έως 100.000 εξαρτήματα κάθε φορά, η εξοικονόμηση ενός, δύο ή τριών δευτερολέπτων στο χρόνο ψύξης ανά τμήμα μπορεί να οδηγήσει σε δραματική εξοικονόμηση χρόνου και κόστους. Ωστόσο, ακριβώς όπως οι κατασκευαστές χύτευσης, το προσωπικό κατασκευής είναι τυφλό σε αυτό που συμβαίνει στην εσωτερική πλευρά του καλουπιού και πρέπει να βασίζονται σε δείγματα και δοκιμές για να επιβεβαιώσουν ότι το εργαλείο θα παράγει ποιοτικά εξαρτήματα ή θα ανακαλύψει ότι το καλούπι απαιτεί πρόσθετη ανακατασκευή.

SOLIDWORKS PLASTICS – ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΚΑΛΟΥΠΙΩΝ ΧΥΤΕΥΣΗΣ ΜΕ ΕΡΓΑΛΕΙΑ ΠΡΟΣΟΜΕΙΩΣΗΣ.

Ο καθένας που σχετίζεται με την ανάπτυξη και την παραγωγή εξαρτημάτων με έγχυση και εργαλείων – συμπεριλαμβανομένων σχεδιαστών, κατασκευαστών καλουπιού και εταιρίες παραγωγής – μπορεί να συμβάλει στον εξ ορθολογισμό της διαδικασίας, έχοντας πρόσβαση στο λογισμικό προσομοίωσης και ανάλυσης SOLIDWORKS Plastics. Με ένα κοινό περιβάλλον εικονικής  προσομοίωσης , χύτευσης με έγχυση, μπορείτε να ξεπεράσετε τα γλωσσικά εμπόδια και να συνεργαστείτε πιο αποτελεσματικά, επιτρέποντάς σας να αξιολογήσετε την κατασκευαστική ικανότητα των εξαρτημάτων, να επικυρώσετε τα σχέδια των καλουπιών και να βελτιστοποιήσετε τα εργαλεία χωρίς να υποβάλετε τις καθυστερήσεις και τα έξοδα κατασκευής πρωτοτύπων, και λήψη δειγμάτων.

ΜΗΝΥΜΑ : Ο καθένας που σχετίζεται με την ανάπτυξη και την παραγωγή εξαρτημάτων με έγχυση και εργαλείων, μπορεί να συμβάλει στον εξ ορθολογισμό της διαδικασίας, έχοντας πρόσβαση στο λογισμικό προσομοίωσης και ανάλυσης SOLIDWORKS Plastics.

Προσομοίωση έγχυσης καλουπιού για σχεδιαστές

alfasolid3Το λογισμικό SOLIDWORKS Plastics Standard επιτρέπει στους σχεδιαστές πλαστικών εξαρτημάτων να αξιολογούν τη δυνατότητα κατασκευής αυτών  κατά τα αρχικά στάδια του σχεδιασμού. Με την προσομοίωση της διαδικασίας έγχυσης του καλουπιού, θα καταλάβετε πώς θα γεμίσει το καλούπι, αν υπάρχουν παγίδες αέρα ή κενά και όπου θα υπάρχουν διαχωριστικές / συγκολλητικές γραμμές. Με αυτά τα εργαλεία θα δίνετε συνεχώς σχέδια που δεν απαιτούν κατασκευαστικές τροποποιήσεις – μειώνοντας την ανάγκη για πολλαπλές επαναλήψεις με τον κατασκευαστή καλουπιών – και θα είστε σε θέση να συνεργαστείτε με κατασκευαστές οπουδήποτε στον κόσμο.

Προσομοίωση έγχυσης για κατασκευαστές καλουπιών

alfasolid4Το λογισμικό SOLIDWORKS Plastics Professional δίνει στους κατασκευαστές καλουπιών έναν ακριβή και εύχρηστο τρόπο για την πραγματοποίηση πρωτοτύπων επαναλήψεων καλουπιών σε περιβάλλον εικονικής προσομοίωσης. Με τη δυνατότητα γρήγορης δημιουργίας και ανάλυσης διατάξεων μονής κοιλότητας, πολλαπλών κοιλοτήτων και οικογένειες  καλουπιών, συμπεριλαμβανομένων των κλάδων, των δρομέων, μπορείτε να παρέχετε πιο αποτελεσματικά και οικονομικά προσιτά εργαλεία υψηλής ποιότητας από ό, τι είναι δυνατό μέσω παραδοσιακών μέσων. Μπορείτε ακόμη να καθορίσετε τις μέγιστες απαιτήσεις πίεσης έγχυσης και το μέγεθος του μηχανήματος, τα συστήματα δρομέων ισορροπίας επιτρέποντάς σας να βελτιστοποιήσετε το σχεδιασμό του συστήματος τροφοδοσίας, να αποφύγετε την δαπανηρή ανακατασκευή καλουπιού .

ΜΗΝΥΜΑ : Το λογισμικό SOLIDWORKS Plastics Professional δίνει στους κατασκευαστές καλουπιών έναν ακριβή και εύχρηστο τρόπο για την πραγματοποίηση πρωτοτύπων επαναλήψεων καλουπιών σε περιβάλλον εικονικής προσομοίωσης

 

Προσομοίωση έγχυσης καλουπιού για επαγγελματίες κατασκευής

alfasolid5Το λογισμικό SOLIDWORKS Plastics Premium παρέχει στους τελικούς  κατασκευαστές  την απαιτούμενη προηγμένη λειτουργικότητα προσομοίωσης για τη βελτιστοποίηση των εξαρτημάτων  με έγχυση. Χρησιμοποιώντας αυτά τα πρόσθετα εργαλεία, μπορείτε να σχεδιάσετε και να αναλύσετε απλές ή σύνθετες διατάξεις ψύξης για καλούπι, να βελτιστοποιήσετε το σχεδιασμό του συστήματος ψύξης, να ελαχιστοποιήσετε τους χρόνους κύκλου και να μειώσετε το κόστος κατασκευής και να βελτιστοποιήσετε τη γεωμετρία του εξαρτήματος, τον σχεδιασμό του καλουπιού, την επιλογή υλικού και τις παραμέτρους επεξεργασίας. Το λογισμικό σας επιτρέπει να προβλέψετε τι συμβαίνει μέσα στο καλούπι, επιτρέποντάς σας όχι μόνο να μοιράζεστε τα ευρήματά σας με τους σχεδιαστές και τους κατασκευαστές καλουπιού αλλά και να δικαιολογείτε τις αλλαγές που εξοικονομούν χρόνο και χρήμα για την εταιρεία σας.

ΚΕΡΔΙΣΤΕ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑ ΜΕ ΒΕΛΤΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ

Καθώς όλο και περισσότερα από τα σημερινά επιτυχημένα προϊόντα περιέχουν πλαστικά εξαρτήματα και συνεχίζεται η τάση για μεγαλύτερη χρήση πλαστικών, οι κατασκευαστές μπορούν να αποκτήσουν ένα σημαντικό ανταγωνιστικό πλεονέκτημα εκμεταλλευόμενοι την τεχνολογία προσομοίωσης πλαστικών SOLIDWORKS Plastics για τη συντόμευση των εξαρτημάτων με έγχυση και των εργατοτεχνικών κύκλων ανάπτυξης.

ΜΗΝΥΜΑ : Με την εξοικονόμηση χρόνου, τη μείωση του κόστους, την ενίσχυση της ποιότητος, τη βελτίωση της επικοινωνίας και την υποστήριξη των συνεργατικών ροών εργασίας, το λογισμικό SOLIDWORKS Plastics σας επιτρέπει να συμβάλλετε σταθερά στην επιτυχία της εταιρίας σας.

alfasolid6Αντί να συνεχίσετε να απορροφάτε τις καθυστερήσεις και τις δαπάνες που σχετίζονται με τη διεξαγωγή παραδοσιακών επαναλήψεων για το καλούπι και κύκλων δοκιμών για την ικανοποίηση των κατασκευαστικών απαιτήσεων, η εταιρεία σας μπορεί να χρησιμοποιήσει το λογισμικό προσομοίωσης πλαστικών SOLIDWORKS Plastics για τη βελτιστοποίηση των εξαρτημάτων και κόστος κατασκευής. Είτε είστε σχεδιαστής, κατασκευαστής καλουπιού ή επαγγελματίας κατασκευαστής, το SOLIDWORKS Plastics μπορεί να σας βοηθήσει να κάνετε καλύτερα τη δουλειά σας και να επιλύσετε τις πολλές προκλήσεις που αντιμετωπίζετε. Με την εξοικονόμηση χρόνου, τη μείωση του κόστους, την ενίσχυση της ποιότητος, τη βελτίωση της επικοινωνίας και την υποστήριξη των συνεργατικών ροών εργασίας, το λογισμικό SOLIDWORKS Plastics σας επιτρέπει να συμβάλλετε σταθερά στην επιτυχία της εταιρίας σας. Για να μάθετε περισσότερα σχετικά με το πώς το λογισμικό SOLIDWORKS Plastics μπορεί να βελτιώσει τις διαδικασίες ανάπτυξης και παραγωγής της έγχυσης, επισκεφθείτε τη διεύθυνση www.alfasolid.gr  ή τηλεφωνήστε στο 210 34 14 408.