Προγραμματισμός Κατεργασιών με τα εργαλεία SOLIDWORKS, SolidCAM και CIMATRON 

3

Αγαπητοί φίλοι και χρήστες του SOLIDWORKS,

Mε επιτυχία διεξήχθη και φέτος η ημερίδα που οργανώσαμε στις 27 Σεπτεμβρίου 2017 στην AlfaSolid, σχετικά με τα SOLIDWORKS CAM, SolidCAM και CIMATRON.  Παρακολούθησαν με μεγάλο ενδιαφέρον μηχανικοί από εταιρείες, ελεύθεροι επαγγελματίες, καθηγητές, αλλά και φοιτητές.

  • Η εναρκτήρια ομιλία της ημερίδας ξεκίνησε με το καλωσόρισμα από τον Διευθυντή της AlfaSolid, κ. Δημήτριο Μανώλη, ο οποίος ανέδειξε τη σημασία του να είναι ενσωματωμένο SOLIDWORKS CAM στο περιβάλλον εργασίας του SOLIDWORKS 3D CAD & SOLIDWORKS PDM.
  • Στη συνέχεια, πραγματοποιήθηκε μια γενική παρουσίαση των λογισμικών CAM και ακολούθησε η ανάδειξη των καινοτόμων εργαλείων του SolidCAM από τον κ. Ιωάννη Νικόπουλο, Application Engineer της AlfaSolid. Έγινε αντιληπτό ότι το SolidCAM με την εξελιγμένη τεχνολογία του iMachining, συμβάλλει στην αποδοτικότερη και αποτελεσματικότερη λειτουργία των CNC μηχανών. Η παρουσίαση αυτή ολοκληρώθηκε με την επίδειξη του λογιασμικού SolidCAM και του περιβάλλοντος εργασίας του.
  • Το δεύτερο μέρος της ημερίδας καλύφθηκε με την παρουσίαση και την επίδειξη του CIMATRON, το πλέον καταξιωμένο παγκοσμίως λογισμικό για το σχεδιασμό καλουπιών, από τον κ. Ιωάννη Νικόπουλο (Application Engineer της AlfaSolid).
  • Η ημερίδα ολοκληρώθηκε με την παρουσίαση των νέων χαρακτηριστικών (what’s new) του SolidCAM 2017, καθώς και του CIMATRON 2013-1014.

Στην AlfaSolid, έχουμε κοινή πεποίθηση, ότι η ανάπτυξη της βιομηχανίας και η επιστροφή της χώρας μας στην πρόοδο, περνούν μέσα από τη συνεργασία, πολύ περισσότερο μεταξύ των ίδιων των βιομηχανιών. Κοινός παρονομαστής είναι το SOLIDWORKS, αλλά φυσικά και η όρεξη για εργασία και καινοτομία. Εμείς στην AlfaSolid, θα συνεχίσουμε να είμαστε αρωγός σε αυτή την προσπάθεια.

2017 9 AlfaSolid ημερίδα CAM_ SolidCAM _ IMGP1406